Vladimir Putin, Donald Tramp
AP
Vladimir Putin, Donald Tramp

AP

Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: AP

Naveo je da SAD i Evropska unija menjaju kurs prema Ukrajini i da se čak i sve manje interesuju za ono što se događa u Kijevu:

- Ne postoji politika Sjedinjenih Država. Tamo sitni činovnici pokušavaju da igraju neku igru i da love ribu u mutnoj ukrajinskoj vodi. U to se uključio i bivši potpredsednik SAD (Džo Bajden).

Kedmi je u nastavku bio izričit: "Aktuelni predsednik SAD uopšte ne zna za kog đavola će mu Ukrajina i kako se ona uopšte uklapa u nacionalne interese SAD".

Naglasio je da su u Vašingtonu računali da će državnim prevratom u Kijevu 2014-te uspeti da se primaknu granicama Rusije, ali se to izjalovilo, pa zapadni lideri sve manje pažnje poklanjaju Ukrajini:

"Osnovni zadatak za postmajdansku Ukrajinu bio je – naneti smrtonosni udar Rusiji. Plan je bio da se preuzme kontrola nad Ukrajinom i da se američka ratna flota približi Rostovu-na-Donu. Sada se sve to srušilo. Efekti su sasvim suprotni. Rusija je otada postala mnogo jača".

Po Kedmijevoj proceni, i Evropska unija je nakon 2014-te izgubila dobar deo svoje "političke težine". Zato je sada mnogo više brinu jačanje Rusije i Kine i sve veće nerazumavanje sa SAD:

- U slučaju Kine – za EU su problem ekonomija i zavisnost. U slučaju SAD sve je gore jer Vašington EU lišava nezavisnosti. Sav greh Rusije pred Evropom je mešanje u izbore, Bregzit, Barselona i ostalo. Sve u svemu, EU danas nije do Ukrajine.

U ovom svetlu nije bez značaja američkog politikologa Teda Glena Karpentera da bi napetost u svetu popustila ako bi Moskva i Vašington podelili svet na sfere uticaja i potom dogovoreno poštovali.

ZBOG OVOG SUKOBA CEO MEDITERAN PROGUTAĆE PLAMEN RATA Bitka za Tripoli je početak dugog i krvavog rata i podele zemlje

AMERIČKI KONVOJI JURE PREMA IRANU Nose opasan sadržaj, procurili su izveštaji i sadržina je zaledila sve, planeta strepi pred onim što sledi!

SVETSKE AGENCIJE HITNO PRENOSE! Ispaljeno 17 raketa na rusku bazu! Krenula DIVLJAČKA BORBA!