UZBUNA U MOSKVI, STIGLA JAKA INFORMACIJA Američki generali otkrili šta im je namera, ruska armija je na nogama!

Rusija ništa ne sme prepustiti slučaju.

Američka vojska
Američka vojska, Foto: Shutterstock

Jačanje američkog vojnog prisustva u SAD vodi ka degradaciji u sferi bezbednosti na kontinentu, saopštio je ruski senator Konstantin Kosačov.

- Rasporediti svoje snage što bliže Moskvi je najveća želja svih američkih generala još od vremena hladnog rata. Međutim, ako je u to vreme sve bilo više-manje jasno – zaista smo se plašili jedni drugih i međusobno pretili - nakon njegovog završetka je bilo potrebno pronaći objašnjenja svojih ambicija u obuzdavanju naše zemlje.

Američka vojska
Američka vojska, Foto: Shutterstock

Objašnjenje je bilo pronađeno u mitu o navodnoj agresivnosti Rusije i njenoj težnji za obnovom SSSR, pri čemu vojnim putem - objasnio je Kosačov, dodavši da su se mnogi evropski saveznici SAD iz NATO-a upecali na ovu geopolitičku igru Vašingtona.

Ruska vojska
Ruska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

- Upravo NATO se približava Rusiji, a ne Rusija NATO-u. Upravo NATO svojim postojanjem krši principe nedeljivosti bezbednosti u Evropi, upravo NATO povećava svoju vojnu aktivnost u Evropi, a ne obrnuto. Generali NATO-a upravljaju evropskim političarima, što vodi ka degradiranju u sferi bezbednosti u Evropi - dodao je senator.

NATO
NATO, Foto: Shutterstock

Po njegovim rečima, za ovu situaciju su odgovorne isključivo SAD i one evropske države koje pristaju na jačanje američkog vojnog kontingenta na svojim teritorijama.

Šef Pentagona Mark Esper izjavio je ranije da se povlačenje američkih trupa iz Nemačke uklapa u strategiju obuzdavanja Rusije.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi