Marija Zaharova
EPA/MAXIM SHIPENKOV
Marija Zaharova

EPA/MAXIM SHIPENKOV

Marija Zaharova, Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

„Podelićemo sa vama dodatne informacije o rezultatima ovog razgovora, koji će za američku stranu biti težak“, rekla je Zaharova.

Ona je istakla da sankciona politika SAD koju vodi protiv Rusije ne odgovara interesima naroda dve vodeće nuklearne sile, koje snose istorijsku odgovornost za sudbinu sveta.

„U razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom Džo Bajden pokazao je zainteresovanost za normalizaciju rusko-američkih odnosa. Ali postupci Bajdenove administracije govore suprotno“, naglasila je ona.

Zaharova je poručila da će agresivno ponašanje Vašingtona naići na odlučan otpor.

„Ovakvo agresivno ponašanje će, bez sumnje, naići na odlučan otpor, odgovor na sankcije će biti neizbežan. U Vašigtonu bi trebalo da shvate da će morati da plate za degradaciju bilateralnih odnosa. Odgovornost za ovo što se događa u potpunosti leži na SAD“, istakla je ona.

Takođe je dodala da je Moskva više puta upozoravala Vašington na posledice njihovih neprijateljskih postupaka protiv Rusije, koji opasno povećavaju stepen konfrontacije između dve zemlje.

Sjedinjene Američke Države objavile su da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata.

Pročitajte još: