Vladimir Putin
AP/Kremlin Pool Photo
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

 

* PAK DA je najnoviji model ruskog strateškog bombardera

* Nosi teret i do 30 tona, ispaljuje projektile na daljinu od 7.000 km

* Dužina leta i do 12.000 km!

Kako se navodi u članku - u Rusiji se trenutno koriste teški, strateški i nuklearni bombarderi, koji su bazirani na sovjetskim projektima i njihovim modifikacijama, dok će PAK DA postati "fundamentalno novi bombarder, napravljen na osnovu savremenih rešenja".

Između ostalog, kako navodi list, PAK DA će dobiti poboljšane stelt-karakteristike i pilotski sistem, kao i poboljšanje borbenih mogućnosti.

Pročitajte još:

"Nešenel interest" dodaje da u ovom trenutku nema preciznih karakteristika bombardera, ali je poznato da će dužina leta PAK DA dostizati 12 hiljada kilometara, a pri tom avion može da nosi do 30 tona korisnog tereta. Bombarder će biti naoružan raketama dalekog dometa do 7.000 kilometara, koje mogu da analiziraju vazdušnu i radiolokacijsku situaciju. Očekuje se da će one biti smeštene u unutrašnjem ležištu borbenog tereta.

Ovo je STRAŠNA NESREĆA, na udaru površina veličine Belgije! Razara sve pred sobom! (FOTO, VIDEO)

AUTOR: Sputnik; D.K. DATUM I VREME: 03.08.2019. 21:54 Vojni avioni i helikopteri izvršili su na desetine akcija gašenja požara koji se ubrzano širi sibirskim prostranstvima. Sibir, Foto: Tanjug/AP Za katastrofu su okrivljeni neobično suvo vreme, ali i nedovoljna aktivnost lokalnih vlasti, piše RT. Ministarstvo odbrane Rusije uputilo je avione „Iljušin" u ugrožena područja u Krasnojarskoj oblasti.

- Najupečatljiviji aspekt PAK DA je to koliko je blizu isporukama vojsci. Prvi prototip se očekuje 2025. ili 2026. godine, dok će serijska proizvodnja početi 2028. ili 2029. godine - navodi se u članku.

Njegove proročke reči i dalje odzvanjaju u ušima SRBA! Nikad ih nećemo zaboraviti!

AUTOR: ALO.rs/IN4S/A.M. DATUM I VREME: 03.08.2019. 18:31 - 03.08.2019. 20:17 11. godina od smrti čuvenog ruskog pisca Aleksandar Solženjicin, Foto: printscren youtube * 11. godina od smrti ruskog pisca Aleksandra Solženjicina * Pred smrt uputio poruku srpskom narodu * Proročke reči Na današnji dan pre 11 godina Rusija i svet izgubili su jednog epohalno značajnog pisca, pisca kakve je rađala samo zemlja Rusija - Aleksandra Isajeviča Solženjicina.

Kako pretpostavlja "Nešnel interest", PAK DA neće istisnuti modernizovane Tu-160 i Tu-22M3 - oni će ostati u vojsci sa novom avionikom i naoružanjem. Umesto toga, kako navodi list, on će biti namenjen i za upotrebu u slučaju nuklearnog konflikta.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista