Putin spremio ove "zveri" kao odgovor za NATO!

U južnom vojnom okrugu Rusije značajno će se povećati broj novih helikoptera Mi-8MTPR-1 opremljenih sistemom za ometanje radara, piše portal "Izvestija", pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane Rusije

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Ilustracija

Kako se navodi, sistemi „Ričag-AV“ imaju mogućnost da ometaju lokatore i da neutralizuju rad sredstava za protivvazdušnu odbranu. Ruski stručnjaci tvrde da će pojava novih novih sistema "Ričag-AV" biti efikasan odgovor na moguće raspoređivanje raketa kratkog i srednjeg dometa NATO-a u regionu, piše portal.

- To se uklapa u našu doktrinu – ne ulaziti u trku u naoružanju, već pomoću ovakvih sistema jednostavno blokirati cela područja odakle su moguća lansiranja i stvoriti ozbiljan problem za ofanzivno naoružanje NATO-a - rekao je potpredsednik Akademije za geopolitičke probleme, pukovnik Vladimir Anohin.

Prema njegovim rečima, Mi-8MTPR-1 je odbrambeno oružje, predviđeno za neutralizaciju aktivnih sistema naoružanja, a pritom je mnogo povoljnije od raspoređivanja raketa.

Prema rečima ruskog vojnog stručnjaka Viktora Murahovskog, uz pomoć sistema „Ričag-AV“ ruska vojska se može efikasno suprotstaviti savremenim armijama, koje su opremljene visokotehnološkim sredstvima, prenose "Izvestija".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi