Rusija, korona
Tanjug/AP
Rusija, korona

Tanjug/AP

Rusija, korona, Foto: Tanjug/AP

Prema rečima unuke, tamo je starija žena bila vezana i pretučena.

Kako piše E1.RU, pozivajući se na Alenu Lobanovnu, ćerku Galine Andrianovne, baka je primljena u bolnicu Nižnjij Tagil na Pihtovaja gori sa obostranom pneumonijom i sumnjom na korona virus. Dijagnoza je potvrđena, a pacijent je prebačen u kovid bolnicu u ulici Sulfatnaja. Porodične posete su bile zabranjene.

Da li se pridržavate propisanih epidemioloških mera?

 

- Telefonom mi se baka žalila: odvedite me kući, tamo je koncentracioni logor, maltretiraju me. Mislila sam da je moja baka zbog godina već preteruje i da sve emotivno percipira - rekla je Alena.

Prema njenim rečima, baka nema mentalnih poremećaja, ponaša se apsolutno normalno kod kuće, žive zajedno sa dedom. Galina Andrianovna otpuštena je 14. oktobra iz bolnice. Bolnica je unapred upozorila da je baka povredila ruku.

Prema unuci, kod kuće je baka bila jako umorna, jedva je mogla da hoda. Svukla ju je kako bi promenila pelenu i videla strašne modrice s obe strane ramena.

Desna ruka je sve plavkasto-crna. Leva je takođe iste boje do lakta - rekla je Alena.

Prema njenim rečima, uplašena baka je neprestano pitala da li je kod kuće, a ne u bolnici, i tražila je da stavi masku iz straha da će „sada videti“. Baka je rekla da ju je tukla određena žena po imenu Marina, te da je udarala i pesnicom.

Policija sprovodi istragu o incidentu. Naložen je sudsko-medicinski pregled.

PROČITAJTE JOŠ: