Vladimir Putin i Dmitri Peskov
EPA
Vladimir Putin i Dmitri Peskov

EPA

Vladimir Putin i Dmitri Peskov, Foto: EPA

Nije u redu reći da bi Moskva više volela da Donald Tramp bude ponovo izabran za predsednika SAD, izjavio je portparol Kremlja Dmitri Peskov za Prvi kanal.

Istakao je da bi Moskvi odgovarao svaki američki predsednik koji je razmišlja o izgradnji dijaloga sa Rusijom, preneo je sinoć TAS S.

Ko će pobediti na izborima u Americi?

 

Peskov se osvrnuo na izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da je "Rusija sarađivala i sarađivaće sa svakim predsednikom SAD kojeg je izabrao američki narod".

"S tim u vezi, ne bi bilo ispravno reći da nam se Tramp više sviđa", primetio je portparol ruskog predsednika. Dodao je da je "pod Trampom uvedeno puno sankcija i preduzeto je mnogo neprijateljskih koraka, a rusofobija se izražavala u raznim prilikama".

"Definitivno smo zainteresovani za (američkog)predsednika koji će u jednom trenutku razmišljati o tome šta je zaista u interesu Sjedinjenih Država što se tiče odnosa sa Rusijom", naglasio je Peskov.

Na pitanje da li će Rusija držati otvorena vrata za dijalog ukoliko demokratski kandidat Džozef Bajden pobedi na američkim predsedničkim izborima, Peskov je naglasio da Vladimir Putin ima "veliko političko iskustvo".

PROČITAJTE JOŠ: