Putin menja zakone, evo ko je na udaru!

Ruski predsednik Vladimir Putin podneo je Donjem domu parlamenta predlog zakona kojim nastoji da proširi listu razloga potrebnih za smenjivanje senatora i poslanika.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Predlog zakona takođe predviđa da bivši predsednik Rusije može da se kandidaje za doživotnog senatora tri meseca po silasku sa funkcije, prenosi TAS S.

Prema važećim propisima, sentor ili poslanik moraju da podnesu ostavku na funkciju ukoliko imaju inostrane račune i ušteđevinu ili ukoliko dobiju strano državljanstvo.

Novi predlog zakona predviđa da će senator ili poslanik biti smenjeni sa dužnosti ukoliko se u toku njihovog mandata pokaže da poseduju strano državljanstvo ili da u Rusiji nisu živeli tokom propisanog vremenskog perioda.

Osim toga, predlog zakona predviđa da će bivši predsednik Rusije moći da se kandiduje za doživotnog senatora tri meseca po silasku sa vlasti.

Predsednik čiji je mandat istekao pre usvajanja novog zakona može da se kandiduje za doživotnog senatora u roku od tri meseca po njegovom stupanju na snagu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi