Sirija
Printscreen
Sirija, Foto: Printscreen

Ruski ratni avioni zbrisali su džihadistički konvoj na severozapadu Sirije.

Rusko vazduhoplovstvo izvršilo je snažne vazdušne napade na severozapadni deo Sirije, jer su njihovi ratni avioni gađali položaje Hajat Tahrir Al-Šama (HTS) u provinciji Idlib.

Prema terenskom izveštaju iz provincije Idlib, rusko vazduhoplovstvo je snažno bombardovalo položaje Hajat Tahrir Al-Šama, zajedno sa jednim od njihovih vojnih konvoja koji je pokušavao da stigne do prvih linija na planini Al-Zavija.

U izveštaju se navodi da su ruski izviđački avioni pratili to područje i nadgledali kretanje Hajat Tahrir Al-Šama pre nego što su njihovi ratni avioni u utorak ujutro izvršili strahovit napad na džihadističke snage.

Rusko ratno vazduhoplovstvo je uništilo konvoj vozila, otprilike 8-10, koji su išli prema prvim linijama u provinciji Idlib.

Ovaj najnoviji krug vazdušnih napada ruskih vazduhoplovnih snaga dolazi u isto vreme kada se turska vojska povlači sa četiri osmatračnice u provincijama Idlib i Hama koje su trenutno pod opsadom Sirijske arapske vojske (SAA).

Izvor iz sirijske vojske javio je da je povlačenje Turske sa ovih osmatračnica došao na zahtev ruskih oružanih snaga, koje su prethodno pregovarale sa Ankarom o predaji ovih pozicija vladi.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

beba

20.10.2020 22:37

Bravo za divne Ruse...