DA LI JE I ČIME OTROVAN? Nemački lekari otkrili kakvo je zdravstveno stanje ruskog opozicionara - najvećeg Putinovog protivnika!

Oglasili se vojni toksikolozi.

Aleksej Navaljni u sudnici
Aleksej Navaljni u sudnici, Foto: Tanjug/AP

Vojni toksikolozi ustanovili su da je ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe "Novičok", tvrdi Vlada Nemačke.

Na inicijativu bolnice "Šarite" specijalizovana laboratorija Bundesvera sprovela je toksikološke analize koristeći uzorke dobijene od Alekseja Navaljnog. Na taj način su pruženi nedvosmisleni dokazi o prisustvu otrovnog hemijskog nervnog agensa iz grupe "Novičok", izjavio je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.

On je istakao da je nemačka kancelarka Angela Merkel danas održala sastanak sa ministrima i da su usaglašeni koraci u svetlu novih podataka.

Angela Merkel, Samit EU
Angela Merkel, Samit EU, Foto: Tanjug/AP

Navaljni, kome je pozlilo u avionu na letu od Tomska do Moskve, trenutno se nalazi na lečenju u berlinskoj klinici "Šarite", čiji lekari su prvobitno njegovo stanje dijagnostikovali kao trovanje supstancom iz grupe inhibitora holinesteraze.

ANKETA: Da li je Navaljni zaista otrovan?

Ukupan broj glasova: 97

 • Da: 28% (27)
 • Ne: 55% (53)
 • Možda: 11% (11)
 • Ne znam: 6% (6)

Konkretna otrovna materija, prema saopštenju, još nije poznata. Kako je za Sputnjik izjavio šef odeljenja za anesteziologiju i reanimaciju Nacionalnog medicinskog centra "Pirogov" Boris Teplih, ruski specijalisti odmah su proučili verziju nemačkih lekara i nisu je potvrdili. Prema njegovim rečima, oni govore o kliničkim podacima, a ne o samoj supstanci koja još uvek nije otkrivena.

Povezane vesti

 • Korisnik: piksi
  03/09/2020 - 06:55
  Švabe zaboravljaju da još nisu platili za ubijanje Ruske nejači-upamet se američke sluge
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi