Vladimir  Zaharijev
Promo
Bosilegrad
Kuprac Stefan Kostov sa izvršiteljem, Foto: R. Irić

Njegov pravni zastupnik, advokatica Zdravka Gagulska objašnjava da odluku suda i rešenje sudije Borisa Kostadinova, ne priznaje Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad, koji se ovako sprda sa državom, zakonima i pravdom.

- Juče je sudski izvršitelj Kiril Milenov, uz asistenciju policije, po deseti put u poslednjih pola godine, bio sprečen da sprovede u život rešenje suda. I ovoga puta Zaharijev i oko 150 njegovih poslušnika bili su jači od države, suda i pravde – kađe advokatica, a nesuđeni vlasnik dodaje.

Bosilegrad
Pumpa koja čeka vlasnika, Foto: R. Irić

- Zaharijev ponovo, pred očima javnost, pravi komediju od vlasti i države. Vidite, lokalna vlast je ispred pumpe ponovo zakazala sednicu SO. Došli su njegovi odbornici, direktori JP i JU, činovnici, prijatelji, rodbina, sve skupa njih oko 150 – objašnjava Stefan Kostov.
Dok je lokalni parlament „zasedao“ pod vedrim nebom, policija je održavala red, saobraćaj je normalno funkcionisao, šef lokalne policije Novica Stojanov, jedan od saučesnika u nesprovođenju ove sudske odluke, uredno je referisao pretpostavljene, dok je Zaharijev nadgledao „izvođače radova“.

- Prvo, ja u ovome ne učestvujem. Ja sam samo podrška lokalnoj skupštini koja ovde zaseda, jer, ako se sprovede privremena mera suda, opštini Bosilegrad preti energetska nestabilnost. Drugo, Kostov nije kupio pumpu, već samo zgradu, a odluka suda je nejasna i nesprovodiva – kaže na sve Zaharijev.

Kako god bilo, posle polučasovnog većanja, kurir je sudskom izvršitelju doneo uredno otkucano i zavedenu Odluku pod jučerašnjim datumom o „nemogućnosti sprovođenja privremene mere“. Odluku je priložio uz zapisnik, sve to spakovao i po deseti put se vratio nazad neobavljena posla.

- Sve ovo đavolje košta. Ja ću to jednoga dana lepo da naplatim, makar od suda u Strazburu, ali mi je žao što to neće platiti Zaharijev, već poreski obveznici ove napaćene opštine kojom on vlada 15 godine – kaže na kraju Kostov.