Šalter
Rajko Ristić
Šalter

Rajko Ristić

Sluzbenica nije mogla da veruje sta je stranka pita, Foto: Rajko Ristić

Jedan Trsteničanin, za kojeg se pretpostavlja da živi i radi u inostranstvu, platio je unapred sve julske račune za ceo komšiluk u JKP “Komstan” u Trsteniku.

Naime, ovaj dobronamerni čovek došao je pred šalter ovog preduzeća, gde je bila velika gužva, s namerom da se raspita da li je moguće da za celu zgradu gde ima stan uplati avans za komunalne usluge.

- Kada smo mu odgovorili da je avansna uplata moguća, uplatio je po 1.000 dinara za svaki stan u zgradi, što otprilike odgovara mesečnom iznosu potrošnje u toj manjoj višespratnici u Trsteniku - kaže, za “Novosti”, službenica Biljana Andrejić.

- Bila sam zatečena, jer za osam godina, koliko radim, ništa slično nisam videla. Rekla sam mu: “Svaka vam čast”, a on se nasmejao i rekao: “Samo sam hteo da obradujem komšije, ne viđamo se baš često” - prenosi službenica nesvakidašnji susret.

Kako su stanari ove zgrade uredne platiše, sada će biti mirni sve do septembra, budući da su im plaćeni i julski računi, koji na naplatu stižu u avgustu. Komunalije u ovoj opštini, gde živi gotovo 43.000 ljudi, podrazumevaju naknadu za korišćenje vode, kanalizaciju, iznošeće smeća... JKP “Komstan” brine i o pijacama, uređenju grada i zelenih površina.

Komentari (1)