Beba bebe porodilište
Shutterstock
Beba bebe porodilište

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U šabačkom porodilištu rođena je vicešampionska beba u težini, a mama Slađana Maksimović (30) rekorder je u težini rođene dece. Od najmanjeg drugara Teodora je teža više nego duplo od većine beba i duža za 8 centimetara.

Sa 5 kilograma i 600 grama dobila je vicešampionsku titulu u porodilištu, odlične ocene, ime jedne carice i neskrivenu radost majke zbog najteže bebe u porodici Maksimović u Krnulama.

- Bila sam velika, svi su mislili da nosim trojke, ali ja sam se borila da budem što aktivnija, više sam jurila sa decom i sve je izašlo bez problema - kaže mama Slađana.

Sa četvoro dece na rođenju teške ukupno 20.550 grama Slađana je rekorder među majkama.

- Sve prirodno, bez epidurala, bez tableta za bolove, bez ičega, bez ikakvih komplikacija - navodi ona.

- Svi su iznenađeni sa kilažom, a ja sam presrećan, obradovao sam se kad mi je supruga javila, naravno da sam morao duplo da častim - objašnjava otac Slobodan Maksimović.

Najkrupnija beba rođena u Šapcu teška je 6 kilograma i 200 grama. Bucmasti podmladak u porodilištu nije retkost.

- Sve je više majki koje rađaju krupnu decu, ja im čestitam na hrabrosti i najčešće su takvi porođaji prirodnim putem i bez komplikacija - navodi dr Dragan Milošević, načelnik odeljena ginekologije i akušerstva Opšte bolnice Šabac.

Teodorina mama kaže da bebe obično po rođenju nose odeću veličine 56, a da će njena ćerka odmah u garderobu veličine 74.

U nešto manje benkice i štramplice će i drugar iz sobe. Sa pet kilograma Marko je kažu srećne majke, po težini pravi momak za Teodoru.