rafting na tari
foto privatna arhiva
rafting na tari

foto privatna arhiva

Prvog dana nove godine organizovali rafting na Tari, Foto: foto privatna arhiva

Gagi za alo.rs kaže da ovog puta nije bilo vremena za pesmu jer su se niz brzake spuštali po minusu.

- Izabrali smo najatraktivniju relaciju od Brštanovice do Graba za spust. Nivo Tare je kao krajem maja, to je nivo tri plus, kako se stručno kaže. Temperatura vazduha je bila minus dva, dok je temperatura vode oko pet stepeni. Zimi je teže upravljati čamcem zbog niske temperature i većeg rizika od hipotermije. Nas trojica smo bili u društvu šest devojaka, a spuštanje je, s pauzom, trajalo oko 45 minuta. Ovog puta nismo imali vremena za pesmu na čamcu, kao preko leta, jer su se devojke zaledile. Ali, smo se posle toga družili uz vatru i gitaru - kaže nam Gagi i otkriva šta su im rekli prijatelji posle ove avanture.

rafting na tari

privatna arhiva

Skiperi Marko Nikolić, Miroslav Trivun i Dragutin Gagi Vojvodić, koji je poznat kao štimung-majstor, Foto: privatna arhiva

- Reakcije su bile pozitivne, mada neki smatraju da smo ludi! Splavarenje je način života, to se voli! Uživali smo u brzoj vožnji, uz huk Tare, a divlja lepota nikoga nije ostavila ravnodušnim - oduševljeno priča skiper, koji je prošlog leta postao zvezda splavarenja, kada je na oduševljenje turista „skinuo“ Dejana Matića, a onda zapevao hit njegovog brata „Kad ljubav zakasni“.

rafting na tari

privatna arhiva

Spuštanje najatraktivnijom relacijom od Brštanovice do Graba, s pauzom, trajalo oko 45 minuta, Foto: privatna arhiva

Na pitanje na koga je talentovan i da li razmišlja da se posveti muzici, kratko kaže da bi voleo da se oproba kao pevač.

- Radim kao medicinski tehničar već šest godina, od svoje devetnaeste. Počeo sam da sviram gitaru i pomalo pevam. Otac svira gusle, a stric lepo peva, pa sam od njih nasledio talenat za muziku - kaže Dragutin Gagi Vojvodić, koji je na Tari poznat kao štimung-majstor. 

rafting na tari

privatna arhiva

Priprema za ulazak u hladnu Taru, Foto: privatna arhiva

Voleo bih da upoznam Sašu Matića

Na pitanje šta je poželeo za Novu godinu, Gagi nam otkriva da bi voleo da upozna folk zvezdu Sašu Matića. Ekipa „Alo!“ je prošlog leta bila svedok kada je dobrim glasom i sjajnom imitacijom očas stekao brojne fanove na splavarenju.

- „Dao bih joj srce svoje, neka ima srca dva. Samo kada njoj je dobro, onda dobro sam i ja!“ - pevao je Gagi uglas s publikom, koja se 18. avgustu 2019. zatekla na odmorištu Manita vrela na Tari.