Biće otvorena igraonica za najmlađe
Foto : Predrag Dedijer
Pored tornja nikla crkva

Foto : Predrag Dedijer

Pored tornja nikla crkva, Foto: Foto : Predrag Dedijer

Oni koji se plaše visine sada će moći da ispune dan aktivnostima u podnožju tornja, pa kad skupe hrabrost, mogu se popeti na stari dobri vidikovac, na visinu od 122 metra, odakle se pruža pogled na ceo Beograd, ali i na dobar deo Vojvodine. Možete čak baciti pogled i na kulu

Crkva brvnara

Crkva Svetog Despota Stefana Lazarevića, koju su podigli meštani Belog Potoka, otvorena je za Badnje veče ove godine i u njoj se obavljaju venčanja.

u Vršcu, ako vas posluži lepo vreme, a dotad se možete igrati sa svojom decom na igralištu ili ih iz kafića posmatrati kako u dečjoj igraonici igraju bilijar, pikado, stoni tenis.

- Marljivo smo radili od septembra prošle godine na ovom projektu, koji je finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije, kako bisom ogućili čitavoj porodici ispunjen dan u prirodi, a u sklopu Beograda. Cilj nam je da pored emitovanja signala razvijemo turizam na Avali. Imamo mnogo planova koje ćemo realizovati tokom narednih meseci, kao što su organizovani obilasci Avale i tornja, ali i razni turniri za košarku, odbojku i fudbal - kaže za „Alo!” Jelena Dimitrijević Gajić, PR JP „Emisiona tehnika i veze”.

Mogu se kupiti ručno rađeni unikati

Foto : Predrag Dedijer

Mogu se kupiti ručno rađeni unikati, Foto: Foto : Predrag Dedijer

Podnožje tornja naročito je obogatila etno-prodavnica koja se povezala sa majstorima starih zanata, tako da u njoj možete naći obeležja Srbije kao što su narodna nošnja, lanene košulje, stari razboj, grnčariju, vunene čarape i kape, ali i domaće proizvode kao što su razni džemovi, rakije i likeri od domaćeg voća iz privatnih gazdinstava, kao i odeljak sa vinom i sirom, gde ponešto možete i naučiti.

Pogled sa vrha tornja

Foto : Predrag Dedijer

Pogled sa vrha tornja, Foto: Foto : Predrag Dedijer

Kada vam se mozak napuni raznim zanimljivostima, možete sesti u kafić sa pogledom na toranj, ili u kafić u parku, u sklopu kojeg je igralište za decu. Za one sa sportskim duhom dostupna je teretana na otvorenom, ali i sportski tereni za košarku, odbojku, fudbal i rukomet.

Važna stavka je svakako lift koji će omogućiti osobama u invalidskim kolicima, kao i roditeljima sa dečjim kolicima da se popnu do lifta u tornju.

Tu je takođe i Turistički informativni centar Srbije, koji, kao i uvek, nudi pregršt zanimljivih suvenira koji će vas sećati na izlet na Avali.