Policija Republike Srpske
Printscreen youtube
Policija Republike Srpske

Printscreen youtube

Policija Republike Srpske, Foto: Printscreen youtube

Milošević je proglašen krivim za teško ubistvo, a u presudi se navodi da je delo počinio u stanju smanjene uračunljivosti, odnosno u stanju povišene emocionalne napetosti.

Monstruozni zločin dogodio se 24. marta u porodičnoj kući u kojoj je Milošević živeo zajedno sa svojom nevenčanom suprugom Jelenom Manjkalović.

U presudi se navodi da se Milošević u jutarnjim časovima posvađao sa suprugom oko toga ko će da nahrani dete.

PROČITAJ JOŠ:

- Iritiran time što beba nije prestajala da plače, i revoltiran svađom, prišao je krevecu, zgrabio dete i bacio ga na krevet.

Potom je bebu udarao rukama i nogama po glavi i telu, da bi je ponovo podigao i bacio na pod - navodi se u presudi.

Detetu je naneo teške povrede u vidu preloma leve potkolenice, i temene kosti krova lobanje. Iako mu je ukazana lekarska pomoć, dečak je od posledica zadobijenih povreda preminuo 3. aprila u UKC u Tuzli.

Milošević je uhapšen tek 16. aprila i od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je odlukom suda produžen. Vreme, provedeno iza rešetaka, uračunato mu je u izrečenu kaznu.

Apelacioni sud, Beograd

Alo! Masanori Josida

Apelacioni sud, Foto: Alo! Masanori Josida

U obrazloženju presude predsednik sudskog veća Mensur Đonlić je naveo da je prilikom određivanja visine kazne, veće imalo u vidu činjenicu da je delo počinjeno u stanju smanjene uračunljivosti u koje se Milošević sam doveo sticajem životnih okolnosti.

- Određena je kazna između najmanje, desetogodišnje kazne i dugotrajnog zatvora - rekao je Đonlić.

Pojasnio je i da između tužilaštva i odbrane nema sporenja, i da se tokom izvođenja dokaza nije precizno moglo utvrditi koja je povreda prouzrokovala smrt deteta, ali je najverovatnije bio presudan udarac glavom o oštru ivicu, odnosno brid troseda, što je dovelo do teškog oštećenja po život važnih centara u mozgu.

Osuđeni Zoran i njegova nevenčana supruga živeli su na ivici egzistencije. On je proglašen radno nesposobnim. I pored toga odrađivao je sezonske poslove, izvlačio drva iz šume i povremeno radio s putujućim luna parkom. O njemu je brinuo stric, koji mu je i bio staratelj.

Duševno bolesni

ZORAN Milošević i njegova supruga Jelena Manjkalović živeli su od socijalne pomoći, a zbog duševnog oboljenja njemu je oduzeta radna sposobnost. I majka je duševno bolesna i postavlja se pitanje kako je njima uopšte bilo dozvoljeno da sami odgajaju dete?

BONUS VIDEO: