Zoran Milanović
Printscreen
Zoran Milanović

Printscreen

Zoran Milanović, Foto: Printscreen

“Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati. Ko laže taj i krade”, kaže o izjavama Gordana Jandrokovića da je Zlata Đurđević prekršila zakon.

“Nikakav zakon nije prekršila, vrhunski je kandidat. Kako je moguće da se od svih hrvatskih pravnika javi samo troje”, govori i dodaje da je “ljudima jasno da je predlaganje prerogativ predsednika RH”. “Jandroković je rekao, Plenković čak i nije, da je Đurđević bila protiv lex Perković. Ne, nije, bila je na strani HDZ-a, kritikovala je moju vladu jer ima kičmu”, kaže.

“Ona će doći izvana, ne zvao se ja Petar Horvat”, rekao je Milanović govoreći i da “klika želi sama sebe birati” te da je to “protivprirodni blud u politici”.

“Vaš kolega običan je prevarant”, rekao je novinarki koja mu je pokušala postaviti pitanje o jučerašnjem gostovanju Zlate Đurđević u HRT-ovu “Otvorenom”, a prilikom čega je voditelju Mislavu Togonalu kazala da je pristrano vodio emisiju. “Niste obvezni braniti kolegu po svaku cenu, ja to ne radim u politici. Jandroković je moj kolega”, rekao je. “To ponašanje je lopovsko, to je lopovluk, dakle osoba dođe u dobroj veri”, počeo je Milanović prepirku s novinarima tokom koje je izjavio i da “Yutel radi za HDZ” te da je javna televizija sramota te da je korumpirana.

“Ljudi, vi ste plaćenici jedne političke opcije, hrvatski građani to ne podnose”, poručio je novinarima HRT-a. Na opasku da nije u redu da predsednik RH tako razgovara rekao je: “Budete li solidarni, poješće vas prve.”