Majka, beba, porodilja, porodilište
Shutterstock
Majka, beba, porodilja, porodilište

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Dečak težak 2,9 kilograma došao je na svet sinoć u autu ispred Urgentnog centra Kliničkog centra u Podgorici. Munjevitom reakcijom medicinskog osoblja Urgentnog i Ginekologije, porođaj je obavljen u autu. Presečena je vrpca, dete je zaplakalo. Beba i majka su dobro. Medicinsko osoblje presrećno, piše CDM.

A evo šta kažu akteri ove divne priče, oni koji su učinili sve da dečak na svet dođe živ i zdrav.

Specijalizant u Urgentnom centru, dr Nenad Radović priča da su ga pozvali i kazali da je žena u svom autu ispred Urgentnog centra i da je u toku porođaj. Kaže da su hitno istrčali iz sale, tamo su zatekli kolege, porođaj je već bio u toku.

Ginekološko-akušerska sestra Ana Đurović kaže da su dobili informaciju da je porođaj počeo i da su koleginica i ona hitno otišle da pomognu kolegama iz Urgentnog bloka.

- Shvatili smo da se događa porođaj. Koleginica i ja što hitnije pošle da pomognemo kolegama iz Urgentnog bloka - ističe ona.

Doktorka Angela Ćorić, ginekolog akušer kaže da se i ovakve situacije dešavaju, porođaj u uslovima koje nisu predvideli.

- Važno je da smo spremni da priteknemo u pomoć. Ovde je munjevito reagovano, i od strane UC i od nas sa Ginekologije. Beba je zbrinuta. Majka je zbrinuta. One su sad na sigurnom. Majka i beba će biti dobro - priča doktorka Ćirić.

- Rođeno u kolima. Dete je dobro. Teško je dva kilograma i 900 grama, dugačko 51 cm - ponosno kaže Begović.