Silovanje Vračar mesto zločina
Alo!/Masanori Jošida
Tuga tužan plač očaj otac smrt

Shutterstock

U policiji negirao da je ubio suprugu, Foto: Shutterstock

Balkan već danima šokira ubistvo poznate splitske doktorke Asje Tukić (61) koja je pronađena mrtva u svom stanu u Trogiru koje je izdavala turistima.

Njeno beživotno telo navodno je pronašao bivši suprug Željko Tukić (65) koji je potom pozvao policiju i prijavio zločin. Međutim, nakon višednevne istrage upravo je sam Željko završio iza rešetaka kao glavni osumnjičeni za ovo svirepo ubistvo.

Policija ga je uhapsila u subotu oko 13 sati. Pred inspektorima i tužilaštvom je uporno tvrdio da je nevin, a rekao je da nije ubio bivšu suprugu zato što nije imao razloga za to jer je živeo od 3.500 do 4.000 kuna koje mu je plaćala za održavanje i čišćenje apartmana za iznajmljivanje, kao i da je stanovao u njenoj nekretnini u Slatinama na Čiovu, gde je, kako je rekao, i bio u vreme ubistva. Iako je ponudio svedoke i tražio da se provere lokacije njegovog mobilnog preko baznih stanica, Tužilaštvo je izašlo sa novim dokazima koje Željka smeštaju u Trogir u vreme ubistva.

U pitanju su kamere videonadzora na Ininoj benzinskoj pumpi i na Čiovskom mostu. Željka je na snimcima prepoznala ćerka, iako je on nosio kapu.

Serija tragova koji su skupljeni u stanu gde je počinjen zločin, ali i u kući gde je Željko Tukić stanovao, poslati su na veštačenje. Iako je pronađen nož u stanu, čini se da to nije bilo oružje kojim je žena izbodena nekoliko puta u grudni koš i jednom u leđa.

Zbog toga su istražitelji prekopali obližnje kontejnere, a u potrazi za oružjem i mobilnim žrtve ekipa policijskih ronioca pretraživala je more blizu kuće u Slatinama i oko Čiovskog mosta - jer se na snimku vidi da je Željko, vozeći bicikl nešto bacio u more.

Tužilaštvo ima i svedoke s kojima su razgovarali policajci, koji tvrde da su videli osumnjičenog blizu stana gde se dogodio zločin.