Episkop Joanikije, Milo Đukanović
Tanjug
Episkop Joanikije, Milo Đukanović

Tanjug

Foto: Tanjug

Samo podsećanja radi dnevne novine Vijesti uopšte nisu ni objavile informaciju prilikom sklapanja ugovora sa drugim crkvama i verskim zajednicama u Crnoj Gori, a ne da su tražili objavljivanje istih pre potpisivanja, licemerno, zar ne?

Mnogo sličnosti ima između "prve" i "druge familije", a to su mržnja prema Srbima i SPC i enormna bogatstva koja su stekli kroz "patriotizam" prema Crnoj Gori u proteklih trideset godina, pa su se sada uplašili promjena u tužilaštvu i novog zakona o nezakonito stečenoj imovini.

Zato više i ne čudi da Vijesti kreću u hajku na Vučića, SPC, Patrijarha Porfirija, Vladiku Joanikija, Srbiju, DF… baš u danu kada su otkrivene višemilionske prevare DPS kroz davanje stanova i kredita sudijama i tužiocima. Jasna je namera da se skrene pažnja javnosti za pohare DPS-a na SPC, jer Ivanović i njegovi nalogodavci žele da prikriju nepočinstva bivšeg režima tako što će dići hajku na Crkvu.

Ne bave se Vijesti mnogo kriminalom i korupcijom bivšeg režima, nije mnogo bitno to što Zoran Pažin pored dva stana, dobija i treći, zbog kako kaže proširenja za jednu sobu, a soba koju je dobio novim stanom iznosi 56 m2, a 80% građana Crne Gore bi bilo srećno da ima tu sobu u Podgorici i da je plaća ratom od 18 evra.

Ne istražuju Vijesti nezakonit uticaj bivše izvršne vlasti kroz dodjelu stanova pod povoljnim uslovima na sudsku i tužilačku vlast, nebitno su stanovi i krediti Veselina Vučkovića, Lidije Vukčević, Jovanića i Lakočević, Drašković, Desanka Lopičić Mevlide Muratović.

Nebitno je i to što je Vesna Medenica dobila 32.000 evra nepovratnog kredita za rekonstrukciju kuće i ako je dve godine ranije poklonila ćerki stan od 80 m2 koji je ranije dobila od Države i što bi verovatno, da bivši režim nije izgubio izbore, dobila još jedan kredit za nabavku ergele konja, kako bi mogla da unapredi svoj hobi, isto kao što je bivšem ministru kulture Branislav Mićunoviću dodeljen stan od 75 kvadrata kako bi dobio radni prostor za umetničko stvaralaštvo, a već tada je imao stan od 187, a supruga poslovni od 222 kvadrata.

Željka Ivanoviću i "drugoj familiji" je bitno da besprizornim lažima i sa neskrivenom mržnjom napadaju SPC, DF, Srbiju, pa tako zanesen u u zadnjoj kolumni izgovori rečenicu "Usnuli pa kasno probuđeni DPS", rečenica puna žala, ali i nade za povratak DPS. Tu svoju kolumnu je završio rečima "I tako će biti sve dok Demokrate i Ura ne iznedre prostu većinu”, a da bi se do nje došlo mora se na toj platformi i djelovati jer – ko ne pokuša, taj i ne uspije".

Isto razmišljanje kao Mila Đukanovića koji prepoznaje demokratske kapacitete Demokrata i Ure.

Zato je ovih dana opet hajka na DF, priviđa se mešanje Srbije i Vučića u izborni proces, šire se laži, ali cilj je očigledan, opet prevariti Srbe i njihove glasove potom ponuditi na tacni "prvoj i drugoj familiji", za spas Crne Gore od prevelikog uticaja SPC i Srbije.

Scenario "druge familije" je preuzeti potpuni uticaj na Zdravkovu ekspertsku Vladu, pa onda uz pomoć nekih, koji su dobri sa Zdravkom, udariti temelje autokefalnoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, a pre toga stranke koje su ostale u koaliciji "Za budućnost Crne Gore" i koje dominantno predstavljaju Srbe u Crnoj Gori svesti na ispod 15 posto, isto toliko i na popisu.

Zanimljivo isti scenario koji je pripremao i Milo Đukanović najavljujući navikavanje na neku drugu Crnu Goru.