PLJUŠTAĆE KAZNE! Zbog užasne navike koju imaju prema turistima, Crnogorcima se ne piše dobro! Kad su čuli, potpuno pobesneli!

Za pomenuti prekršaj kazniće se i odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom od 50 do 200 evra, dok će se preduzetnik kazniti novčanom kaznom od 150 do 400 evra.

Pare, novac, zarada, dinari, dinar
Pare, novac, zarada, dinari, dinar, Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Trgovac koji kupcu ne vrati kusur u cent rizikuje kaznu do 2.000 evra, predviđa predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača, usvojen na sednici Vlade Crne Gore. Tim predlogom je propisana obaveza trgovca da, uz račun za kupljeni proizvod, potrošaču vrati razliku između iznosa računa i primljenog novca u svim apoenima.

Uprava za inspekcijske poslove je dobijala žalbe potrošača koje su se odnosile na nedostatak sitnih apoena pri vraćanju kusura u trgovini, iako ne tako često.

Međutim, do sada nije postojao zakonski osnov na osnovu kojeg bi Tržišna inspekcija mogla sankcionisati trgovca zbog nevraćanja sitnih apoena. Izmene Zakona o zaštiti potrošača doneće novinu u tom smislu.

DVADESET ALBANACA UPALO U SRPSKI MANASTIR U CRNOJ GORI Najstrašnije se iživljavali nad monahinjama, policija OPKOLILA SVETINJU! Povod je više nego užasan!

Naime, predlogom Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača propisana je obaveza trgovca da, uz račun za kupljeni proizvod, potrošaču vrati razliku između iznosa računa i primljenog novca u svim apoenima.

Brisel se hvata za glavu, diplomata Zagreba htela da ispadne pametna pa napravila SMRTONOSAN SKANDAL!

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova u petak se "oštro ogradilo" od rasističkih stavova koje je na društvenim mrežama, kako je preneo Index.hr, objavila zaposlena u tom Ministarstvu, Elizabeta Mađarević, koja radi u Ambasadi Hrvatske u Berlinu od početka ove godine.

 

Nadležni inspektor će rešenjem narediti trgovcu otklanjanje utvrđene nepravilnosti i odrediti rok za to, ako u toku inspekcijskog nadzora utvrdi da trgovac potrošaču, uz račun za kupljenu robu, nije vratio razliku između iznosa računa i primljenog novca u svim apoenima.

 

- Novčanom kaznom od 300 do 2.000 evra kazniće se za prekršaj pravno lice – trgovac, ako potrošaču, uz račun za kupljeni proizvod, ne vrati razliku između iznosa računa i primljenog novca u svim apoenima. Za pomenuti prekršaj kazniće se i odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom od 50 do 200 evra, dok će se preduzetnik kazniti novčanom kaznom od 150 do 400 evra - ističu u Upravi za inspekcijske poslove.

Bonus video: Snimak autoputa Miloš Veliki dronom

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi