Milan Knežević
screenshoot/Youtube
Milan Knežević

screenshoot/Youtube

Milan Knežević, Foto: screenshoot/Youtube

On je na početku izlaganja čestitao svim građanima Crne Gore slobodu, a zatim se obratio poslanicima DPS-a.

- Voleo bih i vama kolege poslanici iz DPS da kažem srećna vam sloboda, ali nisam siguran da će neki od vas imati mogućnost da kažu da su slobodni.

On je naveo da je DF, zajedno sa SPC i blaženopočivšim patrijarhom Irinejom i mitropolitom Amfilohijem dao najveći doprinos pobedi opozicije u Crnoj Gori.

Mi smo hapšeni i procesuirani, bili po zatvorima, naše su porodice prošle golgotu, i ako je neko mislio da je ovim novim sazivom vlade napravio svršen čin za nas pravi veliku grešku.

Knežević je istakao da su svi oni koji su dovodili u pitanje opozicioni potencijal DF danas imaju priliku da vide ko je vera a ko je nevera.

- Naša je snaga bila kada je Andrija Mandić sa prvog došao na osamdeset i prvo mesto. Naša snaga je bila i kada sam ja poklanjao svoj poslanički mandat. Znate li zašto? Zato što sam verovao u pobedu i trajne vrednosti okupljene opozicije. Optuživali su nas sve vreme da želimo fotelje, da je jeres kada opozicija pobedi da želi da bude u vlasti - naglasio je Knežević, rekao da su oni koji su najviše optuživali DF sada uzeli sve fotelje.

- A slobodna Crna Goro, i vi u ZIKS-u, mogli smo i mi dobiti sve fotelje, samo da smo napravili malo ideološke gimnastike i odrekli se svega onoga što smo zastupali do 30. avgusta jasno i glasno. A da smo se odrekli, verovatno bi mene čekao "mercedes" ispred skupštine, čekale bi me dve sekretarice, dobijao bih izlive ljubavi i pažnje suprotnog pola, i više ne bi bio Pipun no Bred Pit - kazao je Mandić, na šta su poslanici odgovorili smehom.

- Ali meni je draže da budem Pipun no Bred Pit, zato što se Pipun nikada neće odreći svog stava da je Kosovo deo Srbije, nikada se neću odreći svog stava da pored ove državne zastave mora da bude i trobojka iz 1905, i da moramo da skratimo stihove zločinca Sekule Drljevića koji se nalaze u himni - rekao je Knežević.

Poslanik DF je istakao da će Krivokapić imati punu podršku svih članova te koalicije ako odmah suspenduje antisrpski zakon o slobodi veroispovesti, zbog kojih su i pokrenute litije koje su rezultirale velikom pobedom.

- Imaće i podršku ako organizuje pošten popis, i ako podrži zakon o tužilaštvu, koji će se jasno odrediti prema kriminalnim strukturama u tužilaštvu - zaključio je Knežević.

Pročitajte još: