MISTERIJA UZNEMIRILA BALKAN Zbog čega na grobovima kriminalaca Škaljarskog klana nema posvete?

Kako se saznaje, jake policijske snage obezbeđivaće sahranu kako ne bi došlo do krvoprolića na groblju

Groblje, sveštenik, sahrana
Groblje, Foto: E-stock/Katarina Mihajlovic

Jake policijske snage obezbeđivaće sahranu ubijenog oca vođe "škaljaraca". Vukotića će na poslednji počinak ispratiti supruga i snaja sina Igora.

Ubijeni Kotoranin Veselin Vesko Vukotić (69), otac Jovana i Igora Vukotića, koje policija smatra za vođe škaljarskog klana, biće sahranjen na gradskom groblju "Škaljari".

Kako se saznaje, jake policijske snage obezbeđivaće sahranu kako ne bi došlo do krvoprolića na groblju.

Vukotića će na poslednji počinak ispratiti supruga i snaja sina Igora koja je prva dotrčala da pomogne ranjenom svekru pre nego što je preminuo u kotorskoj bolnici.

Vukotićevi sinovi neće prisustvovati sahrani u Crnoj Gori. Jovan Vukotić je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gde služi kaznu zatvora od 15 meseci zbog falsifikovanja pasoša. On još nije podneo molbu sudu za ispraćaj oca, ali sve je izvesno da neće ni dobiti dopust zbog bezbednosti, odnosno da ne bude meta suprotstavljenog klana "kavčana" na očevoj sahrani.

Jovanu je podsetimo, presuda izrečena u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, nakon što je 10. septembra prošle godine uhapšen u Antaliji, kada je kod njega pronađen falsifikovani makedonski pasoš. Tada je odmah izručen Srbiji.

Crnogorski pravosudni organi ga potražuju zbog sumnje da je učestvovao u pokušajima ubistava Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, i Miloša Radonjića i Vojina Stupara, pripadnika te kriminalne grupe.

Njegov drugi sin Igor je u bekstvu pošto je optužen da je formirao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više ubistava, pa se veruje da ni on neće biti ocu na sahrani.

Prema sumnjama Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, Igorov klan je sarađivao sa kriminalnim grupama koje su u Nikšiću i Albaniji formirali Ranko Radulović i Erogen Brajović. U pismu dostavljenom medijima on je tvrdio da su te optužbe proizvod podmetanja od strane pravosudnih organa i ljudi iz tajne i javne policije koji imaju sumnjive veze.

Veselin Vukotić
Veselin Vukotić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Za zabrinjavajuće stanje bezbednosti, posebno u Kotoru, u kojem živi njegova porodica, on je tada okrivio vlast, tvrdeći da su svojim aminovanjem taj mirni grad pretvorili u strašno mesto u kojem nije bezbedno izaći na ulicu.

Kao i kad su prethodni članovi zaraćenih strana sahranjivani na groblju u Kotoru, osim porodice, nijedan venac, suza ili buket koji je ostavljan na grobove, nije bio označen od koga je.

Cveće je unapred naručivano i po kuririma cvećarskih i pogrebnih radnji je stizalo na groblje, ali bez obeležja. Upućeni navode da ožalošćeni iz straha od osvete nisu želeli da ostavljaju ko se oprašta od preminulog, kako ne bi bili upleteni u rat dva kotorska klana.

Prema pisanju crnogorskih medija, ubijeni Vukotić živeo je u kotorskom naselju Dobrota, i sa sinovima je držao kladionice i restorane.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi