Policija, Crna Gora
Shutterstock
Policija, Crna Gora

Shutterstock

Policija, Crna Gora, Foto: Shutterstock

U Višem sudu u Bijelom Polju na tri i po godine zatvora osuđen je S. B. (22) iz Kolašina, koji je optužnicom Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju bio optužen da je počinio krivično delo obljube nad nemoćnim licem.

Optužnicom je tvrđeno da je on 30. jula 2018. godine u Kolašinu sposoban da shvati značaj svojih dela i upravlja postupcima, svestan zabranjenosti radnji koje je preduzimao, hteo njihovo izvršenje i izvršio obljubu nad maloletnom osobom. Prema navodima optužnice, S.B je iskoristio njeno fizičko i psihičko stanje u kojem se ona nalazila zbog konzumiranja veće količine alkohola i energetskog pića, zbog čega nije bila sposobna za otpor.

On je iz kafe-bara, gde su oboje sa društvom boravili, poveo u pravcu njene kuće i kada su došli do jedne stambene zgrade, uveo je u podrumsku prostoriju gdje joj je, dok je oštećena plakala i pokušavala da pruži otpor gurajući ga od sebe, sa nje odeću i veš i obljubio je. Kada je pustio oštećena je pala i zadobila lake telesne povrede, deo je navoda optužnice.

Ceo događaj policiji je prijavila majka maloletnice.

Komentari (1)

Pera Detlic

20.04.2021 11:20

Malo.