Darko Šarić
E stock

 

Darko Šarić

E stock

Darko Šarić, Foto: E stock

* Vladimir Bajčeta, dugogodišnji saradnik Šarića

* Uhapšen u akciji "Manjifiko" 

* Preti mu 3 godine zatvora

Podgoričanin Vladimir Bajčeta, telohranitelj brata Darka Šarića optuženog za šverc 5,7 tona kokaina i pranje 22 milona evra, uhapšen je u Tivtu zbog sumnje da je počinio krivično delo prinuda.

Nakon saslušanja u kotorskom Osnovnom tužilaštvu određeno mu je zadržavanje do 72 sata, prenosi podgoričke "Vijesti".

Prema saznanjima "Vijesti", Bajčeta je uhapšen nakon što je jedan od osumnjičenih u akciji "Manjifiko" prijavio da mu je pretio i pokušao da ga prinudi da učini nešto u njegovu koristi.

Ukoliko se dokaže da je Bajčeta, jedan od dugogodišnjih telohranitelja Pljevljaka Duška Šarića, pravosnažno oslobođenog za pranje novca, kriv, prema Zakonu može mu biti izrečena zatvorska kazna od tri meseca do tri godine.

Kolinda se oprašta od JEDINE ĆERKE, potresna poruka na Fejsbuku: Leti visoko, sokolice moja

AUTOR: Jutarnji list; D.K. DATUM I VREME: 22.08.2019. 12:53 "Leti visoko, sokolice moja". Katarina Kitarović, Foto: screenshoot/Facebook Katarina Kitarović, jedinica predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, otputovala je u sredu u SAD, gde će studirati na prestižnom i preskupom Univerzitetu Harvard. Predsednica se na svom zvaničnom nalogu na Fejsbuku oprostila od ćerke u "rodoljubivom" stilu.

 

Iz Uprave policije nisu se zvanično oglašavali zbog hapšenja Bajčete, a nezvanično su potvrdili da ga jedan od uhapšenih u akciji "Manjifiko" optužuje za pretnje i prinudu.

Pročitajte još:

 

 

Tom akcijom policija je presekla međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru i uhapsila sedam Tivćana, dok za četvoricom traga.

 Bonus video: Dojava o bombi ispred skupštine Srbije