auto, kamera, vožnja
Shutterstock
auto, kamera, vožnja

Shutterstock

, Foto: Shutterstock

Navodno, Nikšićani bliski zaraćenim kriminalnim klanovima iz Kotora na taj način se štite, kontrolišu jedni druge, ko se približava njihovim kućama, ali i ko se i sa kim kreće i sastaje u gradu podno Trebjese...

PROČITAJ JOŠ:

To ipak ne zanima tamošnje Osnovno tužilaštvo, koje je nakon pitanja Vijesti poslatih Upravi policije ocenilo da nikšićki veliki brat ne čini krivično djelo nadzirući i snimajući sugrađane i njihove goste koji prolaze užim delom grada.

Kamere su postavljene na stubovima rasvete, drvetu, ali i gotovo kompletnoj ogradi jedne kuće u centru grada, i pomoćnim objektima nadomak nje, ali i oko kuća u prigradskim naseljima.

Darko Mijović

Facebook

Darko Mijović, Foto: Facebook

Pod nadzorom su ljudi koji prođu pored jednog lokala u Ulici Nikole Tesle, iz čije blizine vrebaju kamere postavljene na stubu, zidu zgrade, i tom kafiću, ali i oni koji krenu ka Trebjesi, u Kočane, Duklo...

Najviše ih je u Ulici 6. crnogorske brigade, u kojoj sa jednog drveta, stuba za rasvetu i kućice snima više od deset kamera.

PREPORUČUJEMO:

Navodno, monitori na kojima se očitavaju snimci sa tih kamera u kućici su blizu tog stuba, koja je takođe obezbeđena video-nadzorom.

Prema saznanjima Vijesti, većinu kamera u užem delu grada postavio je Nikšićanin koji se nalazi na čelu jednog od klanova, povezan sa škaljarskom kriminalnom grupom.

U drugim delovima grada sugrađane navodno nadziru Nikšićani bliski kavačkom kriminalnom klanu, a kamere su postavljene i u blizini kuće jednog policijskog funkcionera.

Iz Uprave policije odgovorili su Vijestima da oni nisu postavili video-nadzor na lokacijama u užem delu Nikšića, ali da znaju ko je to učinio.

Uprkos tome, Krivičnim zakonikom predviđeno je da će se novčanom ili kaznom zatvora do jedne godine kazniti onaj ko neovlašćeno načini fotografski, filmski, video ili drugi snimak nekog lica i time osetno zadre u njegov lični život ili ko takav snimak preda ili pokazuje trećem licu ili mu na drugi način omogući da se sa njim upozna.

Komentari (1)

zagor

13.05.2019 17:47

Ma nek se gamad poubija !!