Policija, specijalci
Alo!/ Masanori Jošida
Hapšenje u Beogradu

MUP

Hapšenje, Foto: MUP

 

* Velika akcija započela širom zemlje prenosi RTRS

* Na desetine objekata pretreseno

* Uhapšeno 14 osoba koje su bile na vrhu velike kriminalne organizacije

 

Policijski službenici Federalne uprave policije od ranih jutarnih sati započeli su s realizacijom operativne akcije "Orka" na području Federacije BiH. Uhapšeno je 14 ljudi, a pretresen je i isti broj lokacija.

"Službenici FUP-a vrše pretrese na području Mostar, Jablanice, Čitluka, Konjica, Sarajeva, Istočnog Sarajeva. Osumnjičeni će biti u toku dana lišeni slobode i dovedeni u službene prostorije zbog dalje obrade", potvrdila je portparolka FUP-a Marina Zović.

Buknula fabrika u Surčinu! Nezvanični podaci otkrivaju loše vesti

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 12.09.2019. 10:39 Vatrogasne ekipe smiruju stihiju najnovija vest, alo, vest, Foto: Alo U hali firme "Femić" u Surčinu, koja se bavi proizvodnjom toalet papira, buknuo je ovog prepodneva veći požar.

 

Uhapšeni se dovode se u vezu sa nizom krivičnih dela u poslednjih pet godina, kao što su pljačke bankomata, transporta novca, benzinskih pumpi i napadi na tržne centre širom Federacije BiH, prenosi RTRS.

 "Radi se o o organizovanoj kriminalnoj grupi od 14 članova koja se unazad pet godina dovodi u vezu sa napadima na transporte novca, tržne centre, pljačke benzinskih pumpi. Pored toga vrši neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i vrši tešku krađu putničkih motornih vozila", kazala je Zović.

Policija, specijalci

Alo!/ Masanori Jošida

Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Dodala je da je "do sada ova grupa imala materijalnu korist oko milion KM, a napravila je materijalnu višemilionsku štetu privrednim subjektima".

Pročitajte još:

 Bonus video: Dojava o bombi ispred skupštine Srbije