Kinez, ustaša
Printscreen Youtube
Kinez, ustaša

Printscreen Youtube

Kinez, ustaša, Foto: Printscreen Youtube

 

Tromesečni progon iz Hrvatske i pokretanje prekršajnog potupka kazna je za Kineza iz Hrvatske Sze Yat Lung, zbog pevanja ustaških pesama, piše Slobodna Dalmacija.

List piše da se ovaj 44-godišni Kinez, koji voli i da se predstavlja kao ustaša, juče popodne u kafiću na benzinskoj stanici u Grubinama, opština Podbablje, tokom rukometne utakmmice u okviru evropskog prvenstva između Hrvatske i Španije pevao ustaške budnice.

 

Uhapšen je danas kada je objavljen snimak na kome se vidi kineski državljanin da peva ustaške budnice.

Nakon saslušanja je priveden u stalnu službu Prekršajnog suda Makarska koja se nalazi u Imotskom.

Kinez, ustaša

Printscreen Youtube

Kinez, ustaša, Foto: Printscreen Youtube

 

Protiv njega je podnet optužni predlog zbog narušavanja javnog reda i mira i priveden je po skraćenom postupku na sud.

"Radilo se o pesmama s neprihvatljivim porukama i sadržajem koje izazivaju mržnju i netrpeljivost", rekla je za Slobodnu Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Komentari (1)

keja

28.01.2020 08:45

Istrčale, istrčale Zagrebačke frajle Istrčale, istrčale Zagrebačke frajle Korak ide za korakom Mladi Hrvat pod barjakom Boj se bije, bije, Hrvatski se barjak vije Za slobodu i za dom Hrvatski dom Istrčale, istrčale pa se nasmijale Istrčale, istrčale pa se nasmijale Korak ide za korakom Mladi Hrvat pod barjakom Boj se bije, bije, Hrvatski se barjak vije Za slobodu i za dom Hrvatski dom Mili Bože, mili Bože lijepi li momaka Mili Bože, mili Bože lijepi li momaka Korak ide za korakom Mladi Hr