venčanje
Shutterstock
venčanje

Shutterstock

venčanje, Foto: Shutterstock

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u petak na konferenciji za medije Nacionalnog štaba civilne zaštite da nije dobro da se zaobilazi ograničenje rada noćnih klubova do ponoći tako što se zabave sele u objekte koji mogu raditi duže.

"Vesti s terena kažu da je ta odluka bila dobra. Postoje inventivni načini da se iz noćnih klubova mladi presele u kafiće i restorane, koji mogu raditi duže, a to nije dobro", rekao je Capak.

mladić korona

Printskrin Instagram

korona, Foto: Printskrin Instagram

"Merom smo hteli da smanjimo ono što su inspekcije javljale s terena, da se do ponoći svi pridržavaju mera, a nakon ponoći zbog konzumiranja opuštajućih stvari dolazi do situacija u kojima se korona lakše prenosi. Apelujemo na sve da se te situacije ne događaju."

Capak je dodao da štab smatra da ne bi trebalo odlaziti na i organizovati venčanja u Hercegovini, gde su veliki saloni i venčanja jeftinija.

"Okupćemo predsednike lokalnih županijskih štabova na sastanak i dogovoriti s njima aktivnosti da oni, koji mogu brže i lakše identifikovati problem, donose lokalno mere u dogovoru s Nacionalnim štabom, u smislu ograničavanja rada objekata ili smanjivanja porodičnih i drugih vrsta okupljanja na određene brojke", rekao je Capak, izrazivši nadu da će ta mera dati rezultat u vidu smanjenja broja zaraženih.

Da li biste se venčali u drugoj zemlji?