Šuma, policija
Alo!
Šuma, policija

Alo!

Foto: Alo!

Franjo S. iz Brckovljana kod Zagreba, krenuo je u uobičajeni potragu za pečurkama, umesto njih, u šumi je pronašao lobanju zasad nepoznatog čoveka.

- Išao sam u berbu gljiva u šumarak nedaleko od moje kuće. Kada sam se spustio do potoka, pažnju mi je privuklo nešto belo na zemlji, prvo sam mislio da je gljiva, ali kada sam uzeo u ruke... Bila je lobanja - ispričao je Franjo S. (43).

On je odamh pozvao policiju i vatrogasce koji su stigli na mesto događaja i pronašli ostatke kostura.

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je da je u nedelju oko 13 sati u mestu Brckovljani pronađen neidentifikovan leš muškarca. Uviđaj je u toku. Iz DVD-a Brckovljani, čiji su vatrogasci učestovali u iskopavanju posmrtnih ostataka nisu bili raspoloženi za davanje izjava o celom slučaju.

- U tom šumarku sam i ranije dolazio da berem pečurke, sva sreća pa nisam dete vodio sa sobom jer često znamo zajedno da odemo u prirordu. Nije mi bilo svejedno, ali koliko znam, niko nikad ništa slično nije uočio na tom području. Kažem vam, lobanja je bila okrenuta licem prema dole i taj beli komad je baš odudarao od ostatka zemlje pa me je to zainteresovalo i zato sam odlučio da proverim šta je. I drago mi je da jesam, svako zaslužuje da bude dostojno sahranjen - dodao je Franjo.

Pročitajte još: