Jutarnji list
screenshoot/Jutarnji list
Jutarnji list

screenshoot/Jutarnji list

Jutarnji list, Foto: screenshoot/Jutarnji list

Velika bura podigla se u Hrvatskoj samo nekoliko minuta po završetku konferencije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, gde je još jednom ponovi da je Oluja "najveće etničko čišćenje u Evropi od kraja Drugog svetskog rata".

Gotovo svi tamošnji mediji preneli su reči predsednika Srbije koje je izgovorio danas u podne.

Hrvatski mediji

screenshoot

Hrvatski mediji, Foto: screenshoot

Predsednik Vučić je, komentarišući "Oluju", istakao da je Srbija imala komemorativni skup tuge i žalosti, dok je u Kninu bila proslava Dana pobede, na kojoj su prisustvovali i neki Srbi.

"Oni su tu odluku doneli sami i pre nego što su nas obavestili suštinski, ali njihova odluka neće promeniti odnos Srbije i Srpske. Pokažite mi ijedan Hrvatski medij koji je rekao neku pristojnu reč o onome što se dešavalo u Rači. Nema ga", rekao je Vučić

Istakao je i da je na njihovim udarnim portalima mnogo tekstova koji pišu protiv njega, i dodaje da je to organizovano.

Večernji list

screenshoot

Večernji list, Foto: screenshoot

"Postoje mediji koji su svu hajku okrenuli protiv Srba i Srbije. Neverovatno je da su toliko opsednuti Srbijom", rekao je Vučić dodajući da i u Srbiji postoje mediji koji misle da će biti više "in" ukoliko se dodvore zagrebačkoj čaršiji. Kako kaže, nije niti će pružiti podršku za taj čin.

"Srbiju nećete uspeti da uvlačite u proslavu "Oluje". To što želite da kažemo da "Oluja"nije zločin, ja nikada neću reći. Možete mi glavu skinuti to neću reći. Za mene je to najveće etničko čišćenje na tlu Evrope", rekao je Vučić.

Vučić je pozvao sve u Beogradu da se ne ponašaju kao oni, dodaje da nikoga ne treba medijski da linčujemo, ali ističe da ne treba ni da slavimo takvo etničko čišćenje.

Komentari (1)

jura

07.08.2020 16:41

Tko je ovaj??