Zaev priznao, Vučić za Srbiju obezbedio vakcine i sa istoka i sa zapada

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev saopštio je da ceo zapadni Balkan zaostaje sa nabavkom vakcine protiv korone, osim Srbije.

Zoran Zaev
Zoran Zaev, Foto: EPA

- Imamo neprijatan osećaj jer ceo zapadni Balkan zaostaje sa vakcinacijom, osim Srbije koja nema NATO težnje i koja je obično otvorenija prema istočnom svetu, Kini i Rusiji i sama sklapa sporazume. I, mi smo nova zemlja članica NATO-a, uglavnom se držimo zapadnog sveta i vakcine iz zapadnog zdravstva - rekao je premijer Zoran Zaev u petak u intervjuu za „Triling“.

Takođe je optužio Fajzer zato što Makedonija još uvek nema vakcine.

- Očekivanja od količina proizvedenih od Fajzera nisu ispunjena. Dakle, zemlje koje bi u proseku trebalo da dobiju ne znam 100 jedinica su dobile 12-13 jedinica ili 12-13% u prvom krugu, u drugom se takođe smanjuju količine. Takođe razumem zašto premijeri i predsednici zemalja ne mogu da dele čak ni od tih malih količina kako je zamišljeno - zaključio je Zaev.

Povezane vesti

 • Korisnik: Tole
  24/01/2021 - 10:04
  Zahvaljujući Vučiću nabavljene su dovoljne količine vakcina za našu zemlju jer svi vide da je on odgovoran lidera i veliki čovek.
 • Korisnik: wefw
  24/01/2021 - 09:41
  To je rezultat mudre i odgovrne politike koju vodi predsednik vucic
 • Korisnik: Taki
  24/01/2021 - 09:26
  Sve pohvale za dobru strategiju u nabavci vakcina. Predsednik je uspeo da obezbedi vakcine na vreme, ne oslanjajući se samo na EU, već i na prijatelje Srbije, Kinu i Rusiju.
 • Korisnik: Dragan
  24/01/2021 - 05:17
  Svako bira svoj put i način vođenja spoljne politike. Isposavilo se da je Srbija vodila pametno spoljnu politiku a dokaz tome je nabavka velike količine vakcina sa svih strana.
 • Korisnik: Ivana
  24/01/2021 - 01:14
  Zaev je zaista divan političar sa kojima može da se sarađuje.Aleksandar Vučić će zaista pomoći Zaevu da nabavi vakcine.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi