Milo Đukanović, Venecuela
Printscreen
Milo Đukanović, Venecuela

Printscreen

Milo Đukanović, Venecuela, Foto: Printscreen

”Hvala predsedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću, za podršku narodu Venecuele. Svet nas podržava, idemo napred, ne gubimo nadu. Mi imamo podršku međunarodne zajednice. Nastavićemo da radimo na stvaranju globalnih saveza”, napisala je. O američkim tvrdnjama da Rusi imaju nuklearke u Venecueli pročitajte OVDE.

Oni su se sreli na Sedona Forumu koji svake godine u američkoj saveznoj državi Arizoni organizuje Mekejn institut.

Na Tviteru je bilo još zanimljivijih komentara. Pojedini tviteraši nisu baš bili sigurni gde se Crna Gora uopšte nalazi. Jedan korisnik je postavio to pitanje i ubrzo dobio odgovor, mada ne baš savim tačan: "Svi to znaju, između Italije, Francuske i Švajcarske pored Mon Blana".

Bilo je i onih mnogo upućenijih u ovdašnja dešavanja, tako je jedan od tviteraša ostalim komentatorima objasnio da je Đukanović "nakon nezavisnosti svoje zemlje, sam sebe proglasio za ministra odbrane, što je izazvalo kritike različitih organizacija koje su tu meru smatrale neustavnom".

Drugi se zapitao šta to Crna Gora može da pomogne Venecueli.

"Ne znam koliko nam Crna Gora može ponuditi osim dobrog odmora", naveo je jedan komentator.

Milo Đukanović, Venecuela

Printscreen

Milo Đukanović, Venecuela, Foto: Printscreen

Bilo je i onih koji su Đukanovića poredili sa Nikolasom Madurom dodavši da je Fabijana ovom slikom sebi zabila autogol, a predsednik Crne Gore sigurno nije računao na ovakve komentare.

Inače, Crna Gora je 26. januara podržala stav Evropske unije u kojem se osuđuje produbljivanje krize u Venecueli, koja je rezultirala masovnim kršenjem ljudskih prava i nasiljem.

“Podržavamo zajedničku izjavu naših evropskih partnera, u kojoj je iskazana podrška Gvaidu da, u skladu sa Ustavom u kapacitetu privremenog predsednika, obezbedi održavanje slobodnih, demokratskih i legitimnih predsedničkih izbora”, poručili su tada iz Ministarstva spoljnih poslova.