HRVATSKA NABAVLJA NOVE BESPILOTNE LETELICE Za njih će platiti 2,69 miliona evra! A od proizvođača su tražili ove detalje!

Kupuju sedam bespilotnih letelica

Zagreb
Zagreb, Foto: Google street view

 

* Otkriveno nekoliko dronova kupuje Hrvatska

* Služiće za kontrolu granice

Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova nabaviće bespilotne letelice kompanije King ICT i Alfatec Group za oko 20 miliona kuna (oko 2,69 miliona evra).

Sedam tinejdžera mesecima silovalo maloletnicu, gnusni čin snimali, a sad su pušteni na slobodu!

AUTOR: Zadarski/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 13.10.2019. 23:57 Policija je protiv sedmorice mladića starosti od 17 do 19 godina podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su u godinu navrata u više navrata grupno silovali 16-godišnju devojku. Foto: Tanjug/ Dario Grizelj Silovanja su, javlja portal Zadarski, se dogodila u periodu od avgusta prošle do juna ove godine.

 

Tender za nabavku sedam bespilotnih letelica malog, srednjeg i velikog dometa raspisan je još u aprilu, prenosi hrvatski Tportal.

Tri letelice srednjeg dometa MUP će nabaviti od hrvatske kompanija Alfatec Group za 3,5 miliona kuna (oko 471.000 evra), dok će dve bespilotne letelice velikog dometa MUP kupiti od kompanije King ICT, i to za nešto manje od 17,4 miliona kuna (oko 2,35 miliona evra), što je nešto niže od procenjene vrednosti nabavke.

 

Kako se navodi, hrvatski MUP je uz svaku letelicu zahtevao isporuku kombi vozila za prevoz letelice, smeštaj operatera i upravljačke jedinice.

Letelica ne sme da bude teža od 200 kilograma, a raspon krila ne sme da bude veći od četiri i po metra.

Maksimalna brzina bespilotnih letelica velikog dometa je 100 kilometara na čas, a MUP je tražio da maksimalna visina na kojoj letelica može uzletati bude minimalno 2.500 metara iznad nivoa mora.

IZBIO ZASTRAŠUJUĆI SKANDAL, SVE JE ISPLIVALO NA POVRŠINU Visoki državni funkcioner prisilio siromašnu devojku na prostituciju

SVANUO I TEBI CRNI PETAK Plenković pod istragom, uradio jezivu stvar!

RUŠE PREDRASUDE Srpkinja i Hrvat blistaju - Uprkos preprekama njihova ljubav cveta

BONUS VIDEO: Incident tokom protesta taksista na Savskom trgu

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi