Saudina Behremović
Facebook/Printscreen
Saudina Behremović

Facebook/Printscreen

Saudina Behremović, Foto: Facebook/Printscreen

 

* Hitna transplantacija bubrega neophodna je za spas života Saudine Behremović (38) iz Sanskog Mosta

* Kako bi joj u Francuskoj bio urađen operativni zahvat, neophodno je prikupiti 60.000 evra

* Ona je majka maloletne ćerke, a pre dve godine dijagnostikovano joj je teško obolenje bubrega

Od tada svaki drugi dan putuje na tretman hemodijalize u tridesetak kilometara udaljenu Opštu bolnicu u Prijedoru. Međutim, lekari su ustanovili kako je situacija s njenim bubrezima sve teža i da je transplantacija za nju jedini spas.

– Život vam se promeni u trenutku. Sada se svi poslovi i planovi prilagođavaju od jednog do drugog odlaska na dijalizu i život se odvija u senci bolesti – kaže Saudina.

Pročitajte još:

Nada u bolje sutra pojavila se zahvaljujući nevladinoj humanitarnoj organizaciji "Otvorena mreža", koja pomaže projekte lečenja građana BiH u inostranstvu.

Saudinina majka Sabina Smaka ponudila se kao donor bubrega za svoju kćerku, a preko "Otvorene mreže" organizovana je humanitarna akcija kako bi se prikupila neophodna sredstva za operaciju. Zahvat bi trebalo da bude obavljen u poznatom kliničkom centru koji se nalazi u francuskom gradu Grenoblu, gde je Saudina već putovala i uradila preliminarne zdravstvene preglede.

Pomozimo Ljiljani da pobedi u najtežoj bici

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 10.10.2019. 22:37 Srbijo, pomozi! Pomozimo Ljiljani, Foto: Budi human - Aleksandar Šapić Tokom 2018. godine Ljiljani se javljaju strašne glavobolje, iz kojih se ispostavilo da ima migrenu, a kasnije je stigao i povišen pritisak. Svakodnevno ispitivanje na svakoj postojećoj klinici su trajala do januara 2019.

Kako bi operacija što pre bila obavljena, neophodno je prikupiti potrebna novčana sredstva u što kraćem roku, pa je u proteklom periodu za pomoć Saudini organizovan niz humanitarnih akcija.

Povezane teme:

Prikupljen je deo sredstava, ali ne i celokupan iznos koji je potreban. Inače, "Otvorena mreža", na čijem se čelu nalazi Almir Ćehajić Batko, poznati glumac i voditelj, osnovana je pre 10 godina.

Bio vezan za krevet zbog MISTERIOZNE BOLESTI, a onda je uradio nešto što je ZAPANJILO I LEKARE, i danas hoda bez problema!

Dag Lindzi sanjao je da postane profesor biohemije ili možda pisac za "Simpsonove". On je 1999. svega 21 godinu i pohađao je Univerzitet Rokherst u Kanzas Sitiju, Mizuri, kad je njegovo stanje počelo da se pogoršava. Dag Lindzi, Foto: screenshoot/Youtube Nakon prvog dana predavanja Dag se vratio kući, da bi se onesvestio u trpezariji.

Svi koji žele pomoći u lečenju, novčana sredstva mogu uplatiti na žiro račun otvoren kod BBI banke: 1414781310052972 na ime Saudina Behremović.

BONUS VIDEO: Alo.rs na licu mesta! Drama u naselju Braća Jerković

 

Komentari (1)

bgd

19.11.2019 20:39

Kakve veze ima to sto je majka maloletne devojcice? Njen zivot je vise vredan nego npr.moj? Ja nemam maloletno dete i ja ne vredim, a?