Za doručak vam uzmu 1.750 dinara! Za jaja "Benedikt" 2.860 dinara! Stranci OGORČENI! Sad su im otišli i VIŠE NIKAD! (FOTO)
* Sve više stranih turista izbegava Hrvatsku zbog izuzetno visokih cena usluga
* Hrvatska ugostiteljska radna snaga napušta primorje zbog niskih plata i loših uslova rada
* Hrvatska je ušla u vrzino kolo kada je turizam u pitanju, podigli su cene, sve manje turista, radna snaga masovno odlazi u Italiju i Nemačku
Prošli mesec na Facebook grupi "Protiv poreza" osvanula je tako fotografija cenovnika iz jednog hrvatskog restorana čiji je vlasnik dodao popis taksi koje plaća državi koja je mnoge posvađala, a od jutros ekipa na Fejsu žustro raspravlja oko cenovnika doručka u jednom od mnoštva restorana na Hvaru.
Pročitajte još:
Novinarka Vesna Kljajić objavila je fotografiju sa cenama sa Hvara koja je izazvala brojne reakcije, a biće vam jasno zašto, čim vidite cene na njemu.
- Evo zbog čega nam brojni turisti dolaze tri puta: prvi put, zadnji put i nikad više. Ovo je osvanulo ispred jednog najprosečnijeg restorana na Hvaru - napisala je Vesna uz fotografiju.
Za doručak koji se poslužuje od 8 - 12 sati treba izdvojiti najmanje 110 kuna (1747 dinara), za šta možete dobiti omlet sa šparogama. Za musli na hvarskoj rivi treba izdvojiti 120 kuna (1.905 dinara), a za isti iznos možete pojesti i tost. Za jaja Benedikt u dotičnom restoranu treba izdvojiti čak 180 kuna (2.859 dinara). Na cenovniku je navedeno i da je u svaki doručak uključen sveži sok od narandže i kafa.
- "Otišla bih u prodavnicu, kupila za 120 kn (1.905 dinara) muslija i naždrala se kao stoka njima na terasi kafića". "Naručila bih sebi kafu i sok sveže ceđeni", "i onda još traže da im se ukine ili smanji pdv, pohlepa za zaradom pojela ljudskost i čoveka", "mamice mila", "u prodavnici mogu da kupim za tu lovu i da se nažderem za doručak", "ispumpavali bi mi želudac nedelju dana", "najlepša slika naše Dalmacije"..."Zato i jeste veća smena ministara nego dolazak turista" - samo su neke od reakcija.
No bilo je i onih koji su branili restoran za koji su naveli da je jedan od najboljih na Hvaru te da je samo ove polusezone ugostio porodice Stalone, Bon Žovija, Samira Handanovića...
- "Kad se zatvori i propadne, vi ćete biti u pravu, dotad je taj vlasnik očito uspešan i zna kojoj se publici obraća i to može naplatiti", "ja ne vidim problem ovde. Ko želi neka plati, slobodno tržište", neki su od komentara. Šta vi o tome mislite?
BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta
Komentari (3)
Vesna
22.07.2019 00:20
Jeste skupo ali se i tacno zna kojoj klijenteli je namenjen restora Gariful.U Hvaru postoje i drugi restorani sa nizim cenama tako da moze da se bira!
Nenad
22.07.2019 07:47
Sto se mene tice ja u NDH na letovanje necu pa da mi dzaba daju i dorucak i rucak i veceru i smestaj . Neka hvala . Zivim u USA ali zadnjih par leta sam isao u Grcku . Em lepo , cisto , em nasih kolko hoces, em nas Grci gotive em u poredjenu sa ovim cenama bukvalno sve dzabe. Ja klinac i brat kupimo hrane za 30-40 evra i ceo dan imamo dovoljno . Inace letim cesto po svetu. Pa jeftinije sam rucavao u Tokiju nego sto ovi placaju ustasama hranu . Pa ujkani nem vam je sa srecom ali budala sve manje.
keja
22.07.2019 09:09
Svaka roba ima svoga kupca, svaka destinacija ima svoga gosta...Tko ima para kupa se u moru a tko nema para kući u lavoru...