Hrvatska policija
EPA/ANTONIO BAT
Hrvatska policija

EPA/ANTONIO BAT

Hrvatska policija, Foto: EPA/ANTONIO BAT

Vozač (31) poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u nedelju oko 13 sati u Zapolju kod Nove Gradiške. On je automobilom sleteo u kanal, nije imao položen vozački ispit i koristio je mobilni dok je jurio putem, objavila je brodsko-posavska policija nakon dovršenog uviđaja.

Uviđajem je utvrđeno da je vozač upravljao automobilom pre sticanja prava na upravljanje motornim vozilima, nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, a prilikom vožnje koristio je mobilni.

Zbog neprilagođene brzine po mokroj ulici izgubio je nadzor, izleteo s puta na travnatu površinu te sleteo u odvodni kanal.

Ispao iz automobila i na mestu poginuo
Automobil je potom udario u betonski rub i drveni stub javne rasvete te metalne stubove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo te udario u tri stabla voćaka.

Vozač je ispao iz automobila i na mestu poginuo.

Prilikom udara u stub javne rasvete pukli su metalni vodiči te je prekinuta isporuka električne energije.

Tokom trajanja uviđaja policija je za saobraćaj zatvorila županijski put u Zapolju te saobraćaj preusmeravala obilazno.

Policija protiv vlasnice automobila donosi prekršajni nalog zbog davanja automobila osobi koja nema pravo njime da upravlja, a zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima.

Sve je snimao?
Meštani Zapolja na društvenim mrežama komentarisali su kako je vozač kroz naseljeno mesto mercedesom jurio više od 180 kilometara na sat, piše portal Danica.

Nakon toga, na društvenim mrežama pojavio se i snimak koji je navodno snimio vozač u trenutku nesreće lajv prenosom.