Taksi, Taksista
Alo!/Dejan Briza
Autizam, ilustracija

Dušan Milenković

Autizam, ilustracija, Foto: Dušan Milenković

Neprijatno iskustvo podelila je na Fejsbuku, a iz firme Sarajevo Taxi uskoro je stiglo i izvinjenje.

- Čim smo saznali za slučaj, naša interna kontrola je uzela izjavu vozača o događaju, i nad njim će se sprovesti disciplinski postupak - navodi se u saopštenju Sarajevo Taxija.

Taksi, Taksista

Alo!/Dejan Briza

- Reč je o mlađem i neiskusnom taksi vozaču koji se do sada nije susretao sa osobama iz autističnog spektra, i nije znao kako da reaguje u situacijama koje se mogu dogoditi i koje su se događale tokom vožnje, pa je iz čistog neznanja potpuno pogrešno postupio zbog čega mu je jako žao i iskreno se izvinjava - dodali su iz Sarajevo Taxija.

Reakcija majke na Fejsbuku:

- Taksistu, šta Vas je to moje dete uvredilo, šta je učinilo? Ono je dete bez broja, još jedno od nebrojenih deteta s autizmom i teškoćama kojima se prava rado i olako krše, a Vi bar imate broj i licencu, a on je izgleda nema. Kad smo ušli u Vaše cenjeno vozilo, rekla sam da je dete s autizmom. Žao mi je ako Vas je njegov vrisak poremetio u vožnji, a Vi ste profesionalac i do ovog susreta s Vama nisam nikad doživela, ovakvo poniženje! Naprotiv, nailazila sam na razumevanje i hvala tim nebrojenim profesionalcima i očevima. Susretala sam se sa divnim taksistima koji su govorili imam i ja dete, ne brinite, gospođo!

- Bila je špica i Vi ste pravom i eto s mojim razumevanjem nervozni, a zar nismo svi nervozni. Na Vašu preglasnu novokomponovanu glasnu muziku se nisam žalila. Da li Vam je moje dete oštetilo auto ili slično, malo je lupilo o prozor Vašeg auta, pa da ga izbacite na vetru, a oblaci se spuštali nisko s pretnjom još jednog pljuska! Ali, ovaj pljusak poniženja neću nikad zaboraviti, a nadam se ni drugi sugrađani i sugrađanke. Vožnja prekinuta je plaćena i dok ste po džepovima tražili marku kusur, i čekali podobne mušterije a već su bili na proširenju, nadam se eto da Vam se isplatilo i da će Vam se isplatiti!

PROČITAJTE JOŠ: