Poplave
Alo!/ Masanori Jošida
Poplave

Alo!/ Masanori Jošida

Poplave, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Kiša je ponovo u centralnoj Bosni poplavila kuće, rušila mostove i uništila puteve.

Kiša, koja je padala u subotu tokom dana, stvorila je brojne probleme. Lokalni i regionalni putevi bili su blokirani zbog izlivanja vode, ali i zbog aktiviranih klizišta.

Najgore je bilo na području Opštine Maglajm gde je reka Fojnica poplavila nekoliko kuća i dobara meštana, koji su pomoć u mehanizaciji dobili u poslepodnevnim satima, nakon čega se popravilo stanje i voda se vratila u svoje korito.

Kafić

Alo!/ Masanori Jošida

 

U Kaknju su oborinske vode blokirale putnu komunikaciju, a klizište u Starposlima je onemogućilo putnu komunikaciju prema Arnautima.

Medutim sva mehanizacija je odmah upućena na mesto događaja, pa je u večernjim satima saobraćaj od Dubovog Brda do Brnjica ponovo uspostavljen.

Krško, nuklearna elektrana

EPA/Stringer

 

Na području Grada Zenica reka Lasva se izlila u nekoliko zeničkih naselja, a među njima Lokvine i Vardište, dok je putna komunikacija bila u potpunosti obustavljena u mestu Svice.

Poplave su zabeležene i na području Srednjobosanskog kantona u mestu Maline kod Travnika i u Lašvanskoj dolini gde su zabeležena manja plavljenja objekata i izlivanje reke Lašve iz korita.

Taksi

Alo!/ Dejan Briza