Slobodan Kašćelan
Privatna arhiva

 

Slobodan Kašćelan

Privatna arhiva

Slobodan Kašćelan , Foto: Privatna arhiva

Sudija Višeg suda Dragoje Jović prihvatio je danas jemstvo od više od pola miliona evra koje je ponudio Slobodan Kašćelan, optužen za zelenaštvo, kako bi se u daljem postupku branio sa slobode. Kašćelanu će biti oduzete putne dozvole i imaće obavezu javljanja.

Novac su sakupili članovi porodice okrivljenog Kašćelana ponudivši hipoteku na stanove. Iako je sud za jemstvo tražio 400.000 evra, članovi Kašćelanove porodice su sakupili više od 500.000 u nekretninama i 5.000 keša.

Novac su prikupili sestra Milka Vasić, Stefan Gavrilović, advokat Novica Kašćelan, Danilo Kašćelan i Dragana Kašćelan.

Specijalni tužilac Saša Čađenović nije se protivio ovom predlogu.

Podsetimo, Kašćelan je optužen za zelenaštvo, a prema optužnici Kotoranin je 50.000 evra dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto.

Na današenjem ročištu bilo je planirano saslušanje svedoka Dragovića putem video-linka, jer živi u Hrvatskoj.

Slobodan Kašćelan ranije je kategorički negirao navode optužnice.

Pored Kotoranina, optuženi su i Igor Božović, Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bekstvu.

Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović,Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović se brane sa slobode. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića je spojena sa postojećom.

Inače, Kašćelan je uhapšen na osnovu međunarodne crvene poternice koju je raspisao NCB Interpol Podgorica u februaru 2017. godine zbog više teških krivičnih dela.