Hrvatska policija
EPA/ANTONIO BAT
Hrvatska policija

EPA/ANTONIO BAT

Hrvatska policija, Foto: EPA/ANTONIO BAT

Proglašen je krivim i osuđen na jedanaest meseci zatvora te mu je kazna zamenjena radom za opšte dobro. No, nije sigurno da je presuda pravno dobra jer je sudija nekoliko puta navodila kako se okrivljenik zove Vladimir, a više puta i Zvonimir.

Uglavnom, počinitelj je u oktobru u kafiću Minus u Zagrebu “narušavao javni red i mir verbalno uznemiravao goste”. Tamo se zatekao i policajac u civilu Branislav koji je pokušao da ga smiri predstavivši se kao policajac, ali uzalud.

“U nekoliko navrata upozoravao je da prestane s takvim ponašanjem te zamolio da izađe iz kafića. Nakon što je Zvonimir izašao na terasu, nastavio je da viče i doziva Branislava.

Branislav je krenuo da uđe u kafić, ali ga je Zvonimir udario pesnicom u nos.

Policajac Branislav zadobio je prelom nosnih kostiju, navodi se u presudi Opštinskog suda u Zagrebu.

Vladimir, odnosno Zvonimir osuđen je zbog napada na službenu osobu i nanošenja teške telesne povrede. Za svako kazneno delo dobio je po šest meseci te je osuđen na jedinstvenu kaznu od jedanaest meseci zatvora.

No, u zatvor ipak neće jer mu je sudija kaznu zamenio radom za opšte dobro. Biće zanimljivo pratiti hoće li i ta presuda biti potvrđena s obzirom da nije poznato kako se zapravo okrivljeni zove.