Zaev
Alo/Ana Paunković
Zaev

Alo/Ana Paunković

Zaev, Foto: Alo/Ana Paunković

Vest o ostavci objavio je prvo portal Sputnjik, a potom i pojedini beogradski tabloidi, koji su se pozvali na italijansku agenciju Ansa, koja, međutim, nije objavila da je Zaev dao ostavku, već prenela "lokalne medije" da im nije ni potvrđena, ni demantovana informacija o ostavci.

PROČITAJ JOŠ:

Brojne reakcije, odnosno špekulacije medija usledile su posle današnje odluke evropskih lidera da odlože donošenje odluke o početku pristupnih pregovora sa Severnom Makedonije do 31. oktobra, uz raniju izjavu makedonskog premijera da će nedodeljivanje datuma dovesti do pada njegove vlade.

Rama, Vučić, Zaev

Tanjug/Tanja Valić

Rama, Vučić, Zaev, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Na samitu lidera EU u Briselu Francuska je blokirala dodelu datuma za pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Sputnjik je naveo da je Zaev kovertirao ostavku i o tome obavestio strane ambasade.

"Trenutno su u toku konsultacije parlamentarnih stranaka u Severnoj Makedoniji. Zaev traži raspisivanje vanrednih izbora zato što nije ispunio predizborno obećanje da će otvoriti pregovore sa Evropskom unijom", naveo je u svom tekstu portal Sputnik.

Pre dva dana telefonom me pozvao Lavrov - Zlatno doba je prošlo!

Zlatno doba za Prištinu je prošlo, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a na opasku kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je Zajednica srpskih opština "mrtvo slovo na papiru" odgovara da je "takozvana nezavisnost Kosova mrtvo slovo na papiru".

Na pitanje Tanjuga da li je tačna informacija koju su preneli pojedini mediji, da je Zaev podneo ostavku, iz makedonske vlade su odgovorili da je informacija pogrešna.

"Tačna informacija je da Zaev nije podneo ostavku", navodi se u kratkom odgovoru za Tanjug.

BONUS VIDEO: