Zlostavljanje, silovanje, nasilje
Shutterstock
Zlostavljanje, silovanje, nasilje

Shutterstock

Zlostavljanje, silovanje, nasilje, Foto: Shutterstock

Dok služi zatvorsku kaznu od 10 godina u zatvoru u Lepoglavi, serijskom silovatelju (49) stigla je na naplatu i novčana kazna za poslednje krivično delo. Sudskii postupak u kojem ga žrtva, danas 20-godišnja devojka, tuži zbog povrede duševnog zdravlja, časti i dostojanstva on je ignorisao. Iako je bio uredno pozvan, na sud se nije odazvao.

Opštinski sud u istočnom delu Hrvatske stoga je nepravosnažno presudio da svojoj žrtvi mora isplatiti 150.000 kuna sa kamatama, ali i nadoknaditi joj 12.000 kuna sudskih troškova.

PROČITAJTE JOŠ:

Reč je o višestrukom silovatelju koji bi ponovio kazneno delo svaki puta kad bi izašao iz zatvora.

Ima tri osuđujuće presude za silovanja (dve maloletnice i jedne punoletne devojke) i jedna za bludne radnje, te jedna oslobađajuća presuda za pokušaj silovanja.

Pred kraj rata, u noći sa 28. na 29. januara 1995., na jednom puteljku u Slavoniji silovao je 16-godišnju devojku kojoj je ponudio prevoz. Zbog toga je pravosnažno osuđen na dve i po godine zatvora. Sa odsluženja kazne izašao je sredinom avgusta 2001. da bi posle samo 16 dana opet silovao i bludničio nad maloletnicama, prvo u avgustu pa potom i u oktobru, dok je incident u septembru ostao na pokušaju.

Zbog niza tih seksualnih delikata 2002. godine je osuđen na 12 godina zatvora, a Vrhovni sud mu je tu kaznu povisio na 13 godina. Iz zatvora je izašao u jesen 2015., no nije dugo ostao miran, jer je posle samo četiri meseca ponovno silovao i za to je osuđen na deset godina zatvora.