Hrvatska
Profimedia
Hrvatska

Profimedia

Hrvatska, Foto: Profimedia

 

Monstruoznom Zadraninu kazna je smanjena za 10 godina na javnoj sednici Vrhovnog suda 13. septembra na kojoj je i on sam učestvovao sa Županijskoga suda u Zadru putem videolinka.

Otkad je uhapšen, "Fricl" se nalazi u pritvoru zatvora u Zadru, a sad će, nakon pravosnažnosti presude od 30 godina zatvora, biti upućen na Odelenje za dijagnostiku i analitiku zatvora u Remetincu, kako bi se procenilo u koji zatvor u Hrvatskoj će biti poslae na izdržavanje dugotrajne zatvorske kazne.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Svoju najstariju ćerku Zadranin je počeo silovati kad je ona imala samo 12 godina i nije prestao sve do 2017. godine, kad je odveden u istražni zatvor, a njoj je bilo 27 godina. U tom razdoblju silovao ju je više od 1.500 puta.

- Razlog ovakvoj odluci Vrhovnoga suda, prema obrazloženju koje su nam dostavili, jeste taj što Vrhovni sud smatra kako bi prema okrivljenom trebalo da bude primijenjen blaži zakon, dakle onaj koji je bio na snazi od 1997. do 2011. godine, jer je većinu dela za koja je proglašen krivim počinio u tom periodu - rekao je portparol Županijskoga suda u Zadru Hrvoje Visković, te dodao kako pravosuđe mora primeniti onaj zakon koji je blaži za počinitelja.

Silovanje ilustracija

Shutterstock

Silovanje ilustracija, Foto: Shutterstock

 

Nakon dokaznog postupka, sudija Boris Radman osudio je 51-godišnjaka u septembru prošle godine po svih pet tačaka optužnice.

Svoju rođenu ćerku silovao je bez prestanka u razdoblju od njene 12. do 28. godine, više od 1.500 puta. Ona je kao maloletnica s ocem dobila dete, dvaput je posle toga namerno pobacila, a jednom se s 15 godina pokušala i ubiti.

PROČITAJTE JOŠ:

 

U porodici su znali šta otac radi najstarijoj ćerki, ali su zbog stalnih maltretiranja, terorisanja i fizičkog nasilja živeli u strahu za svoje živote ako ga prijave. Štaviše, kad je jedna ćerka oca prijavila policiji, a supruga Centru za socijalnu zaštitu, policajci su joj rekli da "neke porodice znaju zvati po pedeset puta", dok su zapoelsni Centra majci rekli "da oni ne mogu ništa".

Osuđeni Zadranin pre ovoga nije bio osuđivan, bio je ušesnik Domovinskog rata i konzument alkohola na nivou štetne upotrebe, ali psihijatrijskim veštačenjem dokazano je da je, kao osoba s razvijenim poremećajem ličnosti, celo vreme svog pedofilsko-incestuoznog odnosa s članovima porodice, bio psihički uračunjiv, odnosno da je bio potpuno svestan što im čini.

Komentari (2)

mira

25.09.2018 22:20

zar Hrvati tako poštuju i veruju u boga i poštuju porodicu.. Ma sve gori of goreg idioti.

Mirkica

26.09.2018 02:36

@mira - Stvari ne treba generalizovati Očigledno je da ponasamje pojedinca ne treba prišiti celom narodu.medjutim postavlja se pitanje sta je radio tek za vreme rata-?