Albanska zastava
in4s.net
Albanska zastava

in4s.net

Albanska zastava se vijori na crkvi Svetog Jovana Krstitelja u Ulcinju, Foto: in4s.net

Na Crkvi Svetog Jovana Krstitelja u Svaču kod Ulcinja i dalje se vijori albanska zastava, a tim povodom se još se niko nije oglasio u Crnoj Gori, prenosi in4s.net.

PROČITAJ JOŠ: 

 

Zastava je postavljena u petak ujutru, a kako se navodi, najverovatnije su je postavili Albanci.

Crkva Svetog Jovana Krstitelja sagrađena je u XIII veku, na ostacima ranijih, mnogo starijih hramova, među kojima su poslednji srušili Mongoli 1242. godine.

Hram u Svaču dospeo je u žižu javnosti letos kada je grupa Albanaca sprečila mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom služi liturgiju na ostacima drevnog hrama.

 (Foto: in4s.net)

 

Komentari (4)

Dejan

28.10.2018 12:14

pa to su im braca...preca im je albanska zastava od Srpske ali bivsa braco nemojte posle da kukate....a iskreno i jedva cekam da vas siptari prepolove

zix

28.10.2018 12:18

Sramota šta Crnogorci dozvoljavaju. Neka, vijoriće se to i na njihovoj skupštini, samo polako.

dexi

28.10.2018 13:53

Srbi treba da shvate da nas niko ne voli u okruženju i da nam ne misle dobro, zato istom merom vraćati

komita

28.10.2018 16:28

Zar nikome nije jasno da crnogorci nisu naša braća? Ušli su u kraljavinu SHS vojnom aneksijom, nasilno, kada ih je okupirala srpska vojska po naređenju masona Aleksandra. Crnogorci Srbima nikada nisu, niti će, oprostiti rušenje njihove kraljevine na čelu sa Njegošima. Pogledate II sv. rat i 1944, ko su bili najveće srbo-ubice, odakle su bili poreklom? Mi naivno nasedamo na priče kvazi-istoričara kako je tada brat brata ubijao a namerno su izbegavali da kažu da su to crnogorci komunisti.