tragedija porodice popović
Facebook

 

tragedija porodice popović

Facebook

tragedija porodice popović, Foto: Facebook

Portparolka institucije Ombdusmana za decu RS, Vesna Popović iz Banje Luke, ostala je bez porodice za samo dve sedmice. Korona joj je uzela roditelje i brata pre godinu dana.

I nakon godinu dana, korona divlja, kao i tog aprila 2020. godine, prisetila se Vesna u emotivnoj objavi koju je posvetila svojim najmilijima koje je izgubila na tragičan način.

- Godina prođe dan nikad najdraži, a korona i dalje divlja, hara kao i aprila 2020. kada vas je u nekoliko dana jedno za drugim uz nesnosan bol onako opako i podlo odnela. Sećam se reči tvojih na početku ovog zla dragi brate: "Ovo ce biti horor". I poruka zadnja tvoja, da ti je najvažnije da tvoja ljubimica najdraža tvoja ćerkica Mia nije pozitivna. I naslutio si tada na moje čuđenje odakle ti to, i bio si u pravu bio je to horor i gori nego što si i mogao da zamisliš, i koji traje i danas. I naučih tada i da tuga boli i ne prestaje. Prošla je godina od kada niste sa nama i od tada još uvek ja i Mia osluškujemo, očekujemo da se na vratima pojave vaša najdraža lica, tatino, bakino i dekino vas osmeh, šala, optimizam, vaša dobrota i pozitiva, ali vas nema. Ništa od toga nema i neće biti - napisala je.

Godinu iza nas naziva godinom smrti. U njoj su živote izgubili mnogi ljudi, prijatelji, poznanici, poznate ličnosti. Mnogo porodica na isti način oplakuje svoje najmilije i ne miri se sa tužnom činjenicom da ih više nema. Korona ih je uzela.

- Ostale su samo najlepše i najdraže uspomene i naša bezuslovna ljubav za vas, naše prijatelje, drage ljude, za život onako kako ste nas učili i naučili tu najvažniju lekciju života da su ljudskost i ljubav, duša, čestitost, odanost, rad najvrednije blago koje čovek može da ima i da ponese sa sobom kada krene na put u večnost. I da je to ta oslobađajuca istina, a ne prazna floskula. Najdraži naši otišli ste među prvim žrtvama korone kao pokošeni i od tada svaki dan do danas odlaze mnogi naši prijatelji, poznati i dragi ljudi, poznanici kao da su se svi dobri i čestiti ljudi preselili u večnost u ovoj godini dana godini smrti, na neko bolje mesto u ovom surovom i beskompromisnom ratu sa koronom, ratu kojem se ne nazire njegov ni poraz ni kraj. Vaše živote je korona uzela na samom početku ovog besnog horor - filma i mada znam da iz večnosti povratka nema, čekam nekako se nadam.... Vratićete se, ali nema vas svesna sam sve više... Nema nazad - napisala je Vesna na Facebooku.