Vesna poginula spasavajući unuka
twitter.com

- Supruga Marina čula je strašan prasak, izašla iz zgrade i u prvi tren nije ni shvatila da joj na podu u krvi leži svekrva Vesna, sve dok nije videla svog sina kog je ona otišla da dovede. Njega su uplakanog s raskrsnice prepune krhotina pomerili slučajni prolaznici - ispričao je to Albert, sin poginule žene.

 

Muškarca koji je vozio snažan "suzuki GSX1300" i koji je prouzrokovao tragediju, poznaje iz viđenja, jer je Labin malo mesto. On je i svraćao u prodavnicu brze hrane u vlasništvu porodice, a tragično stradala Vesna mu je čak i pripremala hranu. Usled teških povreda koje je zadobio u udesu, sada se bori za život u riječkom Sušaku.

Kako "24 sata" saznaje od portparolke PU istarske Nataše Vitasović, u trenutku naleta na glavi nije nosio kacigu, a motocikl mu nije bio registrovan.

Od nesreće, Albertu stalno zvoni telefon i prilaze mu ljudi da bi ga barem nakratko utešili.

 

 

- Ona je taj dan upravo završila posao u radnji, a njeno mesto preuzela je moja supruga Marina. Mama je pošla po unuka, mog sina, koji se nalazio u stanu u zgradi, u neposrednoj blizini, s druge strane ulice. Auto je parkirala na parking pored radnje, pa je morala da se vrati istim putem da bi oboje otišli u njenu kuću koja je malo dalje od Labina. I baš tad se čuo strašan udarac - jecajući govori Albert, koji je za tragediju saznap dok se nalazio u Rapcu.

Rekao je i da je od očevidaca saznao da mu je poginula majka spasila unuka. Njegovog sina je odgurnula u poslednjem trenutku s mesta pre naleta motocikla. Unuk je srećom bio samo lakše povređen, ali je bio u stanju teškog šoka. Plakao je i jecao sve dok ga u naručje nije primila majka, koja ga je brzo odvela u bolnicu.

 

"Suzuki" kojim je, kako kažu neki Labinjani, 38-godišnjak "doleteo kao metak" velikom brzinom, nakon udarca je završio gotovo stotinu metara dalje. Zaustavio se na drugoj raskrsnici koja blago vodi uzbrdo, a 38-godišnjak koji ga vozio ležao je nepokretan deset metara od pešačkog prelaza.

- Moja majka će svima ostati u sjćanju po dobroti. Pre nekoliko godina obolela je od teškog oblika karcinoma i preživela, da bi na kraju tako tragično stradala. Ona vam je bila izuzetna kao majka i supruga mom ocu koji je sada skrhan - rekao je Albert, pa dodao da će je svi pamtiti kao izuzetnog radnika jer je stalno radila, a, između ostalog, među prvima je u Labinu otvorila parfimeriju.

PROČITAJTE JOŠ: