Jovan Jovica Vukotić
Privatna arhiva
Vesko Vukotić

Alo!/ Dejan Briza

Vesko Vukotić, Foto: Alo!/ Dejan Briza

U poruci Jovana Vukotića, koji izdržava kaznu u beogradskom zatvoru, poslata je skrivena poruka da će smrt njihovog oca biti osvećena.

Pročitajte još:

- Ponestalo mi je reči! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati, kako si nas učio celog života, a život je prolazan. Neka ti je večna slava i hvala - napisao je Jovan preko cele strane u podgoričkom „Danu“, dok je u drugoj čitulji, koja je objavljena u „Pobjedi“, poslao poruku neprijateljima:

Čitulja Igora Vukotića, Veskovog sina

Prinskin, podgorički DAN

Čitulja Igora Vukotića, Veskovog sina, Foto: Prinskin/podgorički DAN

- Ne dadoše nam da se poslednji put oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Dostojanstveno si živeo, uzdignute glave koračao i uvek nam govorio da je život prolazan, a obraz večno traje. Nećemo te nikad izneveriti. Počivaj mirno i spokojno pored serdara i vojvode koji krase istoriju naše familije. Tvoj Jovan - napisao je sin ubijenog Vukotića, koji u Beogradu izdržava kaznu od 15 meseci zbog lažnog pasoša.

Preporučujemo i ovo:

 

Sahranili ga u krugu najuže rodbine i prijatelja

Prinskin, podgorički DAN

Krivili vreme sahrane i objavili dan kasnije gde je sahranjen, Foto: Prinskin/podgorički DAN

Od oca se oprostio i Igor Vukotić, koji je u bekstvu, a crnogorske vlasti ga traže zbog više krivičnih dela.

- Veri moj! Moram da te pozdravim poslednji put na ovakav način. Oče moj, uzdanice, dobročinitelju, junače moj!!! Zapamti da nas niko ne može razdvojiti nikad! Počivaj mi u našem miru čevskom sa braćom svojom. Neka ti je večna slava i hvala ti. Voli te beskrajno tvoj sin Igor - napisao je Igor Vukotić.

Mafija štedi samo žene i decu ispod 16 godina!

Posle ubistva Vukotića došlo je navodno do kratkog susreta vođa kavačkog i škaljarskog klana, na kojem je rečeno da se neće dirati samo žene i deca ispod 16 godina, a da su svi muškarci stariji od 16 godina legitimne mete! Nije poznato da li su to glasine ili ne, a do sada je saslušano 26 osoba bliskih kavačkom klanu zbog provere gde su bile u vreme ubistva.

Vesko Vukotić je sahranjen 22. aprila u Čevu kod Cetinja, a poslednjem ispraćaju prisustvovao je uski krug rođaka i prijatelja. Čitulje su objavljene dan posle sahrane iz bezbednosnih razloga.

Jovan Jovica Vukotić

Privatna arhiva

Jovan Jovica Vukotić je u zatvoru pa nije mogao da isprati oca na večni počinak, Foto: Privatna arhiva

- Sahranu su organizovala Veskova dva bratanaca, sinovi njegovog pokojnog brata Miladina, koji je bio ministar saobraćaja u vladi Mila Đukanovića. Vesko se ženio tri puta, a u poslednjem braku je bio sa jednom doktorkom - kaže izvor „Alo!“ iz Crne Gore.

Kako „Alo!“ saznaje, na sahrani Vukotića su bile jake mere obezbeđenja. Vukotićev ubica i njegov saučesnik još nisu nađeni. Ubica je ispalio šest hitaca Vukotiću u grudi.