Zoran Milanović, Milorad Dodik
EPA / Tanjug
Zoran Milanović, Milorad Dodik

EPA / Tanjug

Zoran Milanović, Milorad Dodik, Foto: EPA / Tanjug

„Interes Republike Hrvatske je stabilna i funkcionalna Bosna i Hercegovina, kao i osiguranje jednakih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda. Zbog toga Republika Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smeru jednostrane revizije Dejtonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Evropi. Za ostvarenje stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u BiH, a čemu je Republika Hrvatska, kao prijateljska i susedna zemlja, spremna dati svoj doprinos“, navodi se u saopštenju.

Posle sastanka sa Milanovićem, Dodik je razgovarao i sa predsednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem, prenele su „Nezavisne“.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (4)

Crni

16.09.2020 19:23

I kakva je to sada Velika pobeda za Srbe ??? Pa to Hrvatska govori vec 25 god..boze svako li je uzeo pero da pise po novinama...cccccc

Ami

16.09.2020 20:34

Dodik samo rovari i sam sebe ubjedjuje da ce opstat mu NAZOR drzava..al od nameta nema selameta...

Ami

16.09.2020 21:08

U Bosni su Bosanci, hoces nesto drugo imas Srbiju il Hrvatsku pa siroko ti polje. A svima je jasno da Dodik samo slana blender.

Komandant 1001

17.09.2020 08:25

@Ami - Da, u BiH su "bosanci" ali uvek su tamo Srbi i Hrvati....za "bošnjake" nisam siguran dali su bivši Srbi (dolaskom Islama u 15-tom veku preuzeli Muhameda)