Ljubljana, Slovenija
Google street view
Ljubljana, Slovenija

Google street view

Ljubljana, Slovenija, Foto: Google street view

Roditelji bebe stare 10 meseci koja je umrla u ljubljanskoj bolnici zbog nelečenja upale pluća i neuhranjenosti, slovenski sud je osudio na uslovnu zatvorsku kaznu od dve godine, koje će da odsluže društveno korisnim radom, zbog nagodbe sa tužilaštvom.

Dete je u bolnicu primljeno sa samo 3.600 grama težine, a tragičan slučaj dogodio se još 2011. godine, i tada je pobudio veliku pažnju javnosti i socijalnih službi jer je fakultetski obrazovani par iz Mirne Peći, sa još petoro druge dece, i pre tragičnog slučaja odbijao njihovo lečenje i zdravstvene preglede.

Vegani koji su odbijali da vakcinišu dete

Bili su strastveni vegani i hranili su se samo povrćem, ali i zagovornici "prirodnog" načina lečenja bez pomoći medicine i lekova, a takav su životni stil onda nametnuli i svojim potomcima.

Pročitajte još:

Optužnica protiv njih bila je podnesena tek 2014. godine nakon brojnih medicinskih ekspertiza, najprije zbog krivičnog dela uzrokovanja smrti zanemarivanjem jer dete, uprkos izrazitoj neuhranjenosti, kašlju, teškom disanju i opštem slabom stanju nisu odveli lekaru, pa je na kraju umrlo u bolnici od posledica upale pluća koja je dovela do trovanja krvi.

Tokom istražnog postupka utvrđeno je da su sva njihova deca imala brojne zdravstvene teškoće jer im nisu osigurali uravnoteženu ishranu potrebnu za normalan razvoj.

Više je dece, kako su pokazali naknadni medicinski nalazi, imalo osteoporozu, nedostatak gvožđa i drugih organizmu potrebnih stvari, a kod jednog su otkrivene i promene u mozgu zbog nedostatka vitamina B12. Osim toga, deca nisu bila ni vakcinisana jer se i vakcinisanje nije uklapalo u životni stil.

Komentari (1)

XXL

10.12.2018 14:28

Opšte je poznato bar ono osnovno da je beloj masi čovečijeg mozga potrebna hrana životinskog porekla dok se nisu pojavili Ovi ljudski - preživari. Bog da joj dušu 'prosti toj bebici ubiše je nerazumnici.